5 gode råd til, hvordan du finder et sted at bo

AfPiaKristensen

5 gode råd til, hvordan du finder et sted at bo

Står du på tærsklen til at skulle flytte hjemmefra for allerførste gang, eller er du allerede en garvet lejer, som blot leder efter et andet sted at bo, så vil vi her give dig nogle gode råd med på vejen til, hvordan du på bedste vis bærer dig ad.

Og inden at du straks opsiger dit nuværende lejemål, så læs lige artiklen her til ende, da nogle af de gode råd ikke virker lige fra den ene dag til den anden.

1. Få styr på budgettet

Som vi også beskriver indledningsvist, så kan det være, at du allerede har boet til leje i mange år, og derfor vil der være visse ting, der bare ligger mere naturligt på rygraden. Alligevel kan det være en god idé lige at få dem opfrisket, så vores første punkt på dagsordenen omhandler budgettet.

Dit budget danner et ganske elementært grundlag for, hvilke lejeboliger du har råd til at bo i, uden at du skal bekymre dig om røde tal på kontoen, når dagligdagens udgifter også melder sig ind i kampen om dit kreditkort.

Åben et excel-ark og lav en søjle med henholdsvis faste indtægter og faste udgifter. Når du holder disse op mod hinanden, får du helt naturligt et overblik over, hvad du har råd til at flytte ind i, hvilket allerede der er et stort skridt i den rigtige retning.

2. Ræk ud på de sociale medier

”Jeg leder med lys og lygte efter et sted at bo… Så hvis du kender én, der kender én, der har en moster, som kender til en tom lejlighed, så er jeg klar”.

Du har sikkert stødt på flere af denne type opslag på Facebook, men sandheden er bare, at det virker. I hvert fald så vil dit opslag kunne nå ud til rigtig mange mennesker, hvis du både opfordrer til deling og likes.

Prøv dig frem, og lav et opslag som passer godt til din egen person.

3. Tilmeld dig en boligportal

Boligportaler er fede, fordi de formår at parre udlejer med lejer på en effektiv måde. Så hvis du gerne vil undgå lange ventelister ved boligforeningerne, så vil det her være et godt sted at starte.

Mange boligportaler tilbyder bl.a. en boligagent, som på baggrund af de kriterier du har sat op for den ideelle lejebolig, giver dig direkte notifikationer, lige så snart der er noget nyt på markedet.

Dog skal du være opmærksom på, at prisen ofte bliver skruet gevaldigt op, når du har været medlem i en uge, så du skal lige være meget opmærksom på det, som står med småt.

4. Meld dig ind i en boligforening

I modsætning til det vi lige har fortalt dig, så kan du også skrive dig op i en boligforening. Her skal du være opmærksom på, at der kan være flere års lange ventelister, så søger du bolig her og nu, så er boligforeningen ikke den akutte løsning.

Men der er alligevel rigtig mange gode grunde til at blive en del af en boligforening, så selvom du allerede har et sted at bo, så kan vi varmt anbefale dig at melde dig ind.

Lejeforholdende er som regel rigtig gode, og din husleje vil også som oftest være noget lavere, end lignende boliger hos en privat udlejer.

5. Hold godt øje med krejlerne

Der findes desværre folk derude, som lever af at snyde lejere med falske boligopslag. Derfor er vores sidste råd til dig, at du skal huske din sunde fornuft.

Så ser du et boligopslag, som er lidt for godt til at være sandt, så er der altså en stor risiko for, at det også er for godt til at være sandt.

Nyrenoverede lejligheder i hjertet af København til kun 4.495, – kan praktisk talt ikke lade sig gøre, så selvom du måske er en anelse desperat efter et sted at bo, så må du aldrig lade din fornuft blive derhjemme.

Du kan altid søge hjælp hos juridiske specialister indenfor lejeret, så du er helt klar over, om alt er, som det skal være, inden du sætter din autograf på lejekontrakten.

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator