Med dyr i kurven og vinden i håret: Rie’s elscooter eventyr

AfPiaKristensen

Med dyr i kurven og vinden i håret: Rie’s elscooter eventyr

For Rie Stenberg, en energisk 75-årig kvinde fra Rask Mølle i Østjylland, har el-scooteren vist sig at være en sand livline. Efter mange år som bil- og motorcyklist er hun nu fuldt ud afhængig af sin “Pegasus”, som hun kærligt kalder sin el-scooter. Rie håber, at flere ældre vil opdage den frihed og glæde, som en el-scooter kan give.

Da Rie først overvejede at anskaffe sig en el-scooter, var hun i tvivl om økonomien. Men da hun fandt ud af, at hun kunne leje den i stedet for at købe, var sagen afgjort. Nu er hun ude på eventyr flere gange om ugen, og hun nyder at køre så hurtigt, som scooteren kan trække. “Jeg har altid haft en kærlighed til fart,” siger Rie, der ofte kører fra sin ven Anders på deres fisketure.

Hver uge tager Rie og Anders på tur til steder som Uldum sø, hvor de sidder på deres scootere og nyder naturen. Fiskene er ikke det vigtigste; det er oplevelsen og friheden ved at være ude. “Det handler om at komme ud og se noget andet end de fire vægge derhjemme,” forklarer Rie.

Rie er også en stor dyreven, og hendes hund Sussi og marsvinet Brownie er ofte med på turene. “Brownie får en tur på scooteren, når vi skal til marsvineudstilling, men Sussi skal også have sin luftetur. Hun bliver småsur, hvis hun ikke får lov at komme med,” siger Rie med et smil.

Når hun ikke er ude at køre, bruger Rie sin tid på at arrangere udflugter for de ældre på det lokale plejehjem. Hun er også med i bestyrelsen i boligforeningen, spiller petanque og arrangerer bankospil. Rie er altid i gang med noget og sørger for, at de ældre også får glæde af naturen. “Det er så vigtigt at komme ud, især for de ældre, der ellers er meget indendørs,” siger hun.

El-scooteren bliver plejet som en Rolls Royce. Rie sørger for, at “Pegasussen” er ren og velholdt, og hver gang hun har været ude at køre, tjekker hun dækkene og fjerner småsten med en pincet. For Rie er el-scooteren ikke bare et transportmiddel, men en livsstil, der giver hende energi og glæde.

Rie Stenberg har fundet glæden ved at leje en el-scooter, og det kan du også! Ring til Pegasus på 70 40 49 10 for at høre mere om vores lejescootere. Vi hjælper dig med at vælge den perfekte model, så du også kan nyde friheden på vejen.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator