Guide: Sådan kommer du i gang med at investere i aktier

AfPiaKristensen

Guide: Sådan kommer du i gang med at investere i aktier

Det er ikke svært at komme i gang med at investere i aktier, og du behøver hverken at være bankrådgiver, børsmægler eller aktieanalytiker for at investere i aktier. Det kræver blot, at du sætter dig en smule ind i tingene, og at du er konsekvent med dine investeringer. Herunder følger en begynderguide til aktieinvestering.

Når du har besluttet dig for, at du vil begynde at investere i aktier, handler det først og fremmest om, at du skal tage skridtet. Det første, du skal gøre, er at oprette et depot – eksempelvis hos Nordnet. Både værdipapirer og depoter er i dag digitale, og du kan nemt oprette begynde at investere i aktier ved at oprette en konto med dit NemID.

Se de gode råd fra https://www.kontorstole.dk

Læg penge til side, som du kan investere

Hvis du vil investere i aktier, er det væsentligt, at du rent faktisk har noget at investere for. Derfor bør du starte med at lægge penge til side hver måned, som du overfører til din investeringskonto. Hvis du anvender Nordnet, kan du gøre det automatisk.

 

Alligevel kan det være en god idé at vente med at investere penge, indtil du har samlet et større beløb, som du kan investere på én gang i stedet for blot at investere en mindre sum en gang imellem. Det nedbringer samtidig dine samlede udgifter, så du kan investere flere penge i stedet for at betale gebyrer.

Investér med fornuften – og ikke med hjertet

Det er vigtigt, at du bruger din fornuft, når du investere. Du skal med andre ord sætte dig ind i, hvad du investerer i, hvis du vil minimere risikoen for at tabe penge. Du bør eksempelvis lade være med at investere i noget, bare fordi du tror, at det vil klare sig godt, eller fordi du godt kan lide virksomhedens produkter.

 

Herudover bør du ikke udelukkende investere i én branche eller ét geografisk område. I stedet skal du sprede risikoen ved eksempelvis at købe aktier i ETF’er, som er en forkortelse for Exchange Traded Funds. Det giver dig mulighed for at komme hurtigt i gang, og så skal du ikke på egen hånd sidde og analysere en virksomheds regnskab.

 

Når du vælger at investere i fonde frem for enkelte aktier, bliver det beløb, du investerer, spredt ud på de aktier, som fonden investerer i. Det er desuden en god idé at supplere dine aktier med både fast ejendom og obligationer, hvis aktiemarkedet pludselig skulle opleve udsving.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator