Alt du skal vide om kryptovaluta

AfPiaKristensen

Alt du skal vide om kryptovaluta

Det bliver i dag mere og mere populært at investere i kryptovaluta – især blandt unge, der er helt nye på aktiemarkedet. For mange er det dog en smule abstrakt og uoverskueligt. For hvad er kryptovaluta egentligt, og hvordan handler du helt præcist kryptovaluta? Vil du have svar på disse spørgsmål? Så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge om kryptovaluta.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er langt mindre kompliceret, end mange går og tror. Kryptovaluta er en digital valuta, som bruges til udveksling af ydelser eller tjenester. Kryptovaluta er baseret på kryptografi. Når du hører ordet kryptovaluta, associerer din hjerne højest sandsynligt dette med ordet bitcoins. Bitcoins var den første kryptovaluta, der blev udviklet. Bitcoins er i dag stadig enormt populære at handle med, og der findes mere en 15000 forskellige slags at vælge imellem.

En af grundende til at rigtigt mange er fascinerede af kryptovaluta er, at det er så hemmelighedsfuldt og mystisk. I modsætning til normale og kendte valuta, er kryptovaluta decentraliseret, og der kan derfor laves transaktioner af kryptovaluta uden indblanding fra hverken bank eller anden finansiel institution. Det kan være en god ide at skabe erfaring indenfor aktieverdenen, inden man kaster sig ud i handel med kryptovaluta.

Hvordan handler du kryptovaluta?

Når du skal handle kryptovaluta, handler du som udgangspunk altid på online børser – ligesom når du handler med almindelige aktier. Inden du kan handle med kryptovaluta, er det vigtigt at du bliver oprettet og godkendt til handel. Din kryptovaluta bliver opbevaret på online børsen, og det er vigtigt, at du passer på dem og har bevis for ejerskabet. Mister du adgang til din online børs, hvor alt din valuta ligger, mister du alt din kryptovaluta og kan ikke længere handle med det.

En af måderne hvorpå du kan miste din kryptovaluta er ved cyberkriminalitet. Her er kryptovaluta blevet enormt populært at stjæle, da det er relativt svært for ejeren at opdage. Der er derfor ingen tvivl om, at sikkerheden omkring din kryptovaluta er enormt vigtig. Selvom kryptovaluta er blevet en stor investeringskilde for mange, er der stadig pengeinstitutter, der ikke tillader det – netop af tidligere nævnte grunde. Derfor er det altid en god ide at handle med kryptovaluta på mindre sider, som har sværere ved at blive opsporet.

Selvom det kan lyde både spændene og sjovt at investere og handle med kryptovaluta, er det også rigtigt farligt. Markedet falder og stiger konstant, og det er derfor ikke til at vide, hvor din investering står henne. Nogle gange vil du opleve store afkast, mens du andre gange vil opleve store tab. Alt dette er en del af investering i kryptovaluta og bitcoins.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator