Derfor er det vigtigt rense EDB systemer

AfPiaKristensen

Derfor er det vigtigt rense EDB systemer

Mange computerejere gider ikke at rense deres computere. At holde en computer fysisk ren er lige så vigtigt som at holde den fri for virus og andre ondsindede angreb. Computere har mange områder, hvor snavs, støv og snavs kan samle sig.

At efterlade en computer uren er en stor fare for dit system. Når en computer ikke rengøres regelmæssigt, kan luftstrømmen begrænses, hvilket kan føre til overophedning. Overophedning kan føre til beskadiget hardware. Dette kan give dig tusindvis af dollars i tabte data, computerreparation og computerudskiftning.

Fordele ved at rense din computer

Der er mange fordele ved at rense din computer regelmæssigt. Urene computere kan rumme bakterier og vira. Hvis din computer ikke rengøres regelmæssigt, kan den sprede disse bakterier og gøre dig og andre syge. At have en ren pc og arbejdsplads kan gøre det nemmere at få arbejdet gjort, hvilket gør din tid mere produktiv.

En ren pc gavner ikke kun brugeren, men selve computerens ydeevne. En ren pc vil køre hurtigere, holde længere og fungere bedre end et urent system.

Rengøring af indersiden af ​​din pc

For at rengøre indersiden af ​​din pc skal du bruge en skruetrækker, dåse med trykluft, en lille håndholdt støvsuger, ubrugt pensel og en støvmaske.

 

Hvordan kan du selv gøre det?

Trin 1. Sluk din computer, og tag stikket ud

Trin 2. Frakobl alle dine eksterne enheder såsom tastaturer, mus, printere, højttalere, scannere og skærme. Afbryd alle andre kabler, såsom dit Ethernet-kabel.

Trin 3. Flyt din computer til et rent og overskueligt område, hvor du sikkert kan arbejde på maskinen

Trin 4. Brug din skruetrækker til at åbne din computer. De fleste computere har skruer, der holder sidepanelet nede. Efter at have fjernet skruerne på computerkabinettet, slip sidepanelet af.

Trin 5. Tag din støvmaske på og brug din dåse med trykluft til at blæse snavs ud af maskinen. Rør ikke indersiden af ​​computeren, medmindre det er nødvendigt. Din krop kan sprede et statisk stød til maskinens interne komponenter, såsom hukommelsen eller centralenheden.

Trin 6. Rengør indersiden af ​​en pc fra top til bund i en grundig bevægelse. Sørg for at holde dåsen oprejst, så der ikke løber væske ud af dåsen. Luften er ved frysepunktet, når den kommer ud af dåsen, så sørg for ikke at lade frost på din computers hardware.

Til sidst skal du sørge for, at din heatsink-ventilator er ren. Kølepladen hviler oven på din processor, og det er en gruppe af metalkanter på dit bundkort. Hvis denne blæser ikke er ren, vil din CPU overophedes, og din computers ydeevne kan forringes og/eller permanent skade kan påføres maskinen.

Hvor ofte får I renset jeres EDB-udstyr i jeres virksomhed.

Ved at få renset sit EDB-udstyr, undgår man mange sygedage, bl.a. på grund af smitsomme sygdomme og allergi. Hvis i mangler hjælp kan Multiclean tilbyde at rense jeres udstyr, til en fornuftig pris.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator