Disse teknologiske områder bevæger sig nærmere grøn omstilling

AfPiaKristensen

Disse teknologiske områder bevæger sig nærmere grøn omstilling

Det er 2022, og der er mere fokus på miljøet end nogensinde før. Det er blevet vigtigere og vigtigere for forbrugeren, at der bliver passet på miljøet. Virksomhederne har taget det til sig, og det er blevet mere og mere normalt, at virksomheder præsenteret en miljøvenlig omstilling enten i produkt eller et andet sted i deres værdikæde. På den måde har forbrugerne presset virksomheder til at tage initiativ, som i sidste ende gavner alle mennesker og ikke mindst miljøet. I dette indlæg ser vi nærmere på hvilke teknologiske områder, som er blevet infiltreret af en grøn omstilling, og som mere og mere begynder at blive miljøvenligt.

 

  1. Biler

 

Bilerne har altid haft et stor CO2 udslip, og har påvirket miljøet meget negativt. Det seneste år er dilden med elbiler blevet markant større, og det er i dag meget mere normalt at køre i en elbil. Det skyldes bl.a. at flere mærker er blevet presset af Tesla til at bygge elbiler og hybridbiler. Det bedste eksempel på dette er, at Hyundai IONIQ 5 vandt årets bil i 2022 foran 2 andre elbiler på anden og tredje pladsen. Desuden har det været en elbil, som har vundet årets bil i Danmark de sidste to år. Producenterne skubber hele tiden grænserne for elbiler både med rækkevidde, opladningshastighed, design og meget mere – og derfor er alle blevet mere hooked på at køre dem.

 

 

  1. Teknologiske strømforsyninger

 

Solceller er også blevet et kæmpe hit. Flere og flere bygger nyt hus med solceller, eller tilføjer solceller til sit hus. Det samme gør virksomheder. Der bruges også stadig rigtig mange generatoranlæg, men som har et lavt strømforbrug. Det er en god strømkilde, og kan også fungere som nødstrøm, hvis strømmen går.

 

 

  1. Lavenergihuse

 

Flere og flere store byggefirmaer er også ved at skabe en grønnere omstilling i nybyggeri ved at bygge lavenergihuse. Med et lavenergihus er der indsat specielle vinduer og en bedre isolering, så dem som bor i huset, kan spare på strømmen og dermed formindske forbruget. Det kan man spare penge på gennem årene, samtidig med man formindsker sit CO2 udslip.

 

Firmaer og forbrugere presser hinanden til at tænke mere grønt. Det er en god måde at få igangsat den grønne omstilling.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator