Er din virksomhed ramt af negative renter? Se her!

AfPiaKristensen

Er din virksomhed ramt af negative renter? Se her!

Det er i hvert fald ikke en glæde for nogen som helst at åbne virksomhedens netbank og finde ud af, at man betaler flere hundrede kroner i negativ rente per kvartal. Hvorfor skal det koste penge at have penge stående i en bank? Det har det jo aldrig gjort. I dag er der desværre negative renter i langt de fleste banker, og derfor bør man undgå at have penge stående på kontoen, hvis man kan undvære dem og vil undgå de negative renter.

 

Info: I langt de fleste danske banker er den negative rente på -0,6% p.a., men den kan sagtens være højere. Hvis du klikker på kontooplysninger i din netbank, så vil du kunne se, hvad din virksomhed betaler i negative renter. Alternativt kan du vente til at du bliver opkrævet for negative renter af banken.

 

Hvordan kan man så undgå at have penge stående i banken, hvis man har pengene? Der er en del måder, men de mest anvendte metoder er at indbetale for mange penge på skattekontoen, og den anden er selvfølgelig at investere pengene. Du kan investere din virksomheds penge i aktier, eller du kan læse videre i denne artikel, hvor vi kommer med andre idéer.

 

Ansvarsfraskrivelse: Du skal ikke se det nedenstående som anbefalinger til at investere i de nævnte ting. Alle kender aktier, og det er måske ikke en del af alle virksomheders strategi kun at investere i aktier. Derfor har vi lavet listen. Der er risici forbundet med investeringer, og hvis du skal bruge pengene til at betale kunder eller leverandører, så bør du overveje, om det er en god idé at investere disse penge.

 

Kryptovalutaer

Du kan vælge at investere de overskydende penge i kryptovalutaer. Disse er selvfølgelig forbundet med en større risiko end aktier, men der er også et potentielt højt afkast at hente her. Du kan læse mere om kryptovalutaer generelt her.

 

En anden ting du kan gøre er følgende: Du kan investere pengene i en kryptovaluta, der er bundet op på en fiat valuta. Dette betyder, at du kan have krypto-dollars stående på en wallet eller børs, som du så kan hæve igen, når du har brug for dem. Det kræver nok, at du køber bitcoin først. Hvis du er interesseret, så køb bitcoin her.

 

Lån din virksomheds penge ud

Du kan faktisk låne din virksomheds penge ud til fremmede på internettet. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det kaldes faktisk for P2P-lån eller peer-to-peer lån. Her opretter du en konto på en platform, hvor du så indsætter penge. Disse penge kan du låne ud til en eller flere virksomheder eller privatpersoner.

 

Strategien her plejer at være, at man låner små beløb ud til mange forskellige virksomheder og personer for at reducere risikoen. Du kan prøve at søge efter mere information om emnet, hvis det lyder interessant.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator