Få mere lys og undgå forstyrrelser i det åbne kontormiljø

AfPiaKristensen

Få mere lys og undgå forstyrrelser i det åbne kontormiljø

I lang tid har det heddet sig, at vi burde have åbne kontorer med let mulighed for samtale på kryds og på tværs. Fordelene var mange, herunder at man sparede en del plads til enkeltkontorer, og at det åbne kontorlandskab gav særlig mening i en innovativ kontekst, som fx i IT-branchen, hvor man ofte sparrer med kolleger om forskellige projekter.

Forstyrrelser på kontoret

Der er dog ikke lutter fordele ved det helt åbne kontor. Selvom det er rart at have sparring lige ved hånden, betyder det også at man hurtigt kan komme til at forstyrre hinanden under alskens forskellige arbejdsprocesser.

Det giver særligt udfordringer for de medarbejdere, som graver sig dybt ned i krævende opgaver, men også den ekstroverte medarbejder, der kan komme til kort med alt for mange forstyrrende elementer omkring sig.

De gamle løsninger

For år siden stod det klart at selvom et åbent kontor havde sine fordele, så var der mange steder behov for afskærmning. Her blev der ofte indkøbt forskellige skillevægge til at give færre afbrydelser og gøre det nemt at flytte rundt på kontoret.

Ulempen ved skillevægge

Skillevægge er ikke uden problemer, for selvom de afskærmer en smule, så tager de ikke støjen – og de snupper også en masse lys på kontoret.

Nu kunne du måske fristes til at snakke støjdæmpende høretelefoner, men det er bestemt ikke en løsning for alle.

Glasopdeling på kontoret

Hvis du for nyligt har besøgt et nybygget kontor, så har du nok gættet at glas er det nye sort.

Glas kan formes, farves og tilpasses det enkelte kontor, så du ikke blot undgår et støjende kontorlandskab, men også beholder det vigtige lysindfald, som giver et dejligt arbejdsmiljø.

Fordelene ved at bruge glas til afskærmning på kontoret er rigtig mange og samtidigt giver det et lækkert moderne indtryk.

Glasvægge og glasdøre

Alt efter hvad dit kontor mangler, kan du lave alt fra møderum og små telefon-mødebokse i glas, til hele kontorlokaler, kun med glasvægge og glasdøre.

Skulle det enkelte kontor have brug for en smule privatliv, kan dekorationsfolie på glasset også tilpasses så det dækker for nysgerrige øjne uden et mærkbart tab af lysindfald.

Trapper og glasværn

Ligesom de almindelige skillevægge, så kan en trappe tage rigtig meget lys og fylde meget i et lokale. Benytter du glas til at afskærme trapper og højtliggende gangarealer eller måske udearealer såsom terrasser, kan dette give rigtig meget lys og gøre hele indretningen mere ”let”.

Hvad med direkte sollys?

Når lysindfald er vigtigt, så er det selvfølgelig også vigtigt at man ikke ender som en myre under en lup blot fordi der skal mest muligt lys ind på kontoret. Med montering af solfilm på vinduerne, kan du også vælge hvor stor transparens de enkelte vinduer skal have i forhold til at begrænse indsyn.

Solafskærmning til virksomheders glaspartier kan hjælpe med at reducere alt fra reflektering i computerskærmen til at begrænse temperaturen på kontoret.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator