Fremtidens tag er her – solcelletag reducerer CO2-udslippet

AfPiaKristensen

Fremtidens tag er her – solcelletag reducerer CO2-udslippet

Verden kalder på nye teknologiske løsninger, der virker som effektive våben mod de alvorlige klimaforandringer, som allerede er i fuld gang med at vise sit grimme ansigt mange steder på kloden.

På alle fronter skal der som bekendt sættes ind, og én af dem, er de private boliger. Den private husholdning tegner sig for en betragtelig del af udslippet af drivhusgasser, og det skal der selvsagt sættes en stopper for.

En af synderne er elforsyningen. Vi bruger mere og mere strøm og de fleste af os er dybt afhængige af at kunne oplade vores telefon hver nat og have et køle-fryseskab kørende døgnet rundt. Problemet er bare, at meget af vores strøm bliver produceret med et stort CO2-aftryk.

Det er der nu heldigvis råd for, for med den danske virksomhed Ennogies’ smarte solcelletag, vil det meste af strømmen i dit hus blive produceret fuldstændig grønt og gratis.

Lad dit tage producere din strøm

Solcelletaget fra Ennogie består af tagmoduler, der har indbyggede solceller, som altså producerer strøm til dine stikkontakter. Dette koncept kender vi fra de traditionelle solpaneler, som gennem mange år har fået plads på mange danske husstande. De er imidlertid ikke noget kønt syn, og det er sjældent de udnytter hele tagets areal til elproduktion.

Med et solcelletag fra Ennogie får du for det første produceret strøm af hele dit tags areal, da det simpelthen består af solceller. Derudover får du et flot og elegant tag, der ved første øjekast mest af alt ligner et topmoderne tag af tagplader, som man kender det fra skifertag.

Tagmodulerne fra Ennogie er nemlig lavet af de lag stærkt, hærdet glas, der giver en smuk overflade. Integreret i disse moduler er så solcellerne, det benytter solstrålernes energi til at producere strøm.

Strømmen er dog til at starte med jævnstrøm. For at omdanne denne jævnstrøm til vekselstrøm, der kan bruges i din husstand, gør Ennogies’ tagløsning brug af mikroinvertere. Disse installeres umiddelbart under selv tagkonstruktionen. Dette gør, at du ikke skal bruge dyrebar plads i dit hus på at have en stor traditionel streng-inverter. Som en bonus bliver hele systemet langt sikrere af, at der bruges mikroinvertere, da disse sørger for, at spændingen højst når op på 60V. Traditionelle systemer tillader en spænding på helt op til 1000V.

Vil du optimere din bæredygtige elforsyning, skal du overveje at tilkøbe batteriløsningen fra Ennogie. Det er ingen hemmelighed, at der ikke produceres strøm ved hjælp af solpaneler, når solen ikke skinner. Derfor skal du have mulighed for at opmagasinere meget af den grønne strøm, der produceres i løbet af dagen, hvis du også om natte ønsker at kunne oplade telefoner og holde fødevarer kolde med god og grøn samvittighed.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator