Guide: Sådan opretter du en erhvervskonto online

AfPiaKristensen

Guide: Sådan opretter du en erhvervskonto online

Tidligere skulle man gå ned i banken for at oprette en erhvervskonto. I dag kan du heldigvis gøre det online. Hvis du har travlt, så er det nok ikke i en dansk bank, du skal oprette en erhvervskonto. Dette skyldes, at danske banker har meget længere ventetid end udenlandske banker. Vi kommer dog til at behandle begge typer af banker i denne guide.

 

 

Opret udenlandsk erhvervskonto online

Du kan oprette en gratis erhvervskonto hos Wise Business. Dette gør du ved at gå ind på deres hjemmeside og klikke på opret erhvervskonto online. Herefter skal du blot indtaste din virksomheds oplysninger. De spørger ind til, hvad din virksomhed beskæftiger sig med og en del andre spørgsmål. Derefter ønsker de også at vide, hvem der ejer virksomheden. Hele processen er automatiseret, og du skal egentlig bare svare på deres spørgsmål og uploade en række dokumenter.

 

Efter du har gjort alt ovenstående, så skal du bare vente. Ventetiden afhænger af, hvor travlt de har, samt hvilket land din virksomhed er baseret i. Når du læser denne artikel, så går vi ud fra, at din virksomhed er fra Danmark. Danske virksomheder tager ikke lang tid at behandle, fordi al data omkring virksomheden er offentlig på cvr.dk – derinde kan man også se, hvem der er ejeren af virksomheden. Det samme gør sig ikke gældende i alle lande.

 

Du skal regne med et par dages ventetid, men mange får deres erhvervskonto samme dag eller dagen efter. Efter du er blevet verificeret, så logger du bare ind. Du kan nu sende og modtage penge fra andre brugere af Wise. Hvis du ønsker at få dine kontooplysninger, så skal du betale et gebyr for dem. Dette gebyr er dog meget lavt i forhold til de danske banker. Gebyret er på under 200 kroner i skrivende stund.

 

 

Opret dansk erhvervskonto online

Når det kommer til oprettelse af en dansk erhvervskonto online, så er processen ikke lige så nem alle steder. Hos mange banker kan du ikke engang få lov til at udfylde en formular på deres hjemmeside, du skal simpelthen kontakte deres support eller endda ringe ind til dem.

 

Danske Bank har dog rimelig godt styr på det. Du udfylder formularen på deres hjemmeside, hvor de spørger dig om mange af de samme ting som Wise Business. En af forskellene er dog, at Danske Bank stiller mange spørgsmål til overførsler fra udlandet. Har du allerede en Wise konto, så skal du huske, at denne er i udlandet.

 

Efter nogle dage vil en medarbejder ringe til dig og stille en masse opfølgende spørgsmål. Dette opkald kan tage et par minutter til en halv time, afhængig af din virksomhed. Herefter bliver dine svar sendt videre i systemet. Er du blevet godkendt, så modtager du en masse dokumenter, du skal underskrive med Nem ID. Herefter skal du vente et par dage på at få et kontonummer, og så skal du selvfølgelig betale et højt gebyr for oprettelsen.

 

Hvis du er heldig, så går der omkring en uge. Er du uheldig, så kan det sagtens tage et par uger længere end forventet.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator