Hvad er antivirus?

AfPiaKristensen

Hvad er antivirus?

Hvad er antivirus?

Internettet er helt klart kommet for at blive. Over de sidste 20 år har vi især set, hvordan internettet har indgået i mere og mere af vores hverdag. Desværre findes der også kriminelle på internettet. Derfor er det også vigtigt, at du beskytter din computer ligeså godt, som du ville beskytte din bolig mod indbrud. Hvis først nogle hackere kommer ind på din computer, kan de finde ud af næsten alt om dig. Fra dit CPR-nummer til dine dankortoplysninger. Og alt ind i mellem. Derfor er det vigtigt, at du installerer en god antivirus på din computer. Det svarer nemlig til at have en solid og virksom lås på dine døre.

Hvis du gerne vil have en troværdig antivirus, så kan du finde det på nettet.

Skal jeg købe en antivirus eller downloade en gratis version?

Når du skal købe et beskyttelsesprogram, er et af de første skridt at finde ud af, om du vil betale for det. Selvom det umiddelbart kan virke fristende at tage den gratis løsning, kan det typisk godt svare sig at købe et beskyttelsesprogram. Når du downloader et gratis beskyttelsesprogram, tjener virksomheden bag programmet ingen penge på salget. Derfor bliver de nødt til at skabe en anden indtægtskilde. Derfor sælger de ofte dine oplysninger til en tredjepart og tjener penge den vej. Derfor bør du altid læse det med småt. Særligt, når du downloader noget gratis.

Anvender du mest internettet til surfing?

Inden du køber et beskyttelsesprogram, skal du have klarlagt din internetadfærd fuldstændigt. På den måde kan du nemlig vælge det program, der beskytter din computer bedst muligt. Hvis du derfor primært anvender internettet til at surfe på, bør du vælge et program, der hjælper dig med en sikker færd på internettet. Blandt andet har flere af de store antivirus-firmaer store databaser over suspekte hjemmesider. De anvender databasen til at advare dig, når du er på vej ind på en hjemmeside, som de finder potentielt farlig.

Downloader du tit filer?

Hvis du ofte downloader filer fra internettet, har du brug for et beskyttelsesprogram med en foretagsom filscanner. På den måde kan programmet fortælle dig, om de downloadede filer er behæftet med vira. Et godt råd vil derfor også være at aktivere den automatiske filscanner. Så scanner programmet nemlig selv alle dine filer uden, at du behøver foretage dig noget. På den måde er du sikret, at alle filerne bliver scannet, og at du ikke glemmer nogle.

Hvor mange licenser har du brug for?

Du skal også vurdere, hvor mange licenser, du har får brug for. Ofte er der nemlig en del penge at spare, hvis du køber flere licenser samtidig. Det kan måske være, at hele din familie skal have nyt beskyttelsesprogram. Ligesådan kan det økonomisk også svare sig at købe licenser, der holder mere end et år. På den måde kan du nemlig spare en del penge.

Hvad med dine børn?

Hvis du har børn, er der helt sikkert nogle hjemmesider, som du tænker, at de ikke har brug for at se. Derfor har flere beskyttelsesprogrammer også indbygget børnefilter. Børnefilteret lader dig begrænse hvilke hjemmesider, dine børn kan besøge. Børnefilteret har typisk også en funktion, hvor du kan begrænse, hvor længe dine børn er på internettet.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator