Kan det betale sig at bruge penge på et antivirusprogram til Mac?

AfPiaKristensen

Kan det betale sig at bruge penge på et antivirusprogram til Mac?

Der er rigtig mange, der tror, at man ikke kan få virus på en Mac. På trods af, at det er en udbredt forståelse, er det ikke sandt. Ejer du en Mac, bør du derfor ikke tro, at du er i sikker havn ift. virus.

Ligesom det er vigtigt at sikre sin PC mod virus, hvis den er drevet af Windows, er det også tilfældet, hvis den er drevet af Mac OS. Faktisk bør du installere et antivirusprogram, uanset hvilket styresystem, der driver din PC.

Har du endnu ikke gjort dette, er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at handle hurtigt og få det gjort. Gør du ikke det, løber du nemlig en stor risiko.

Det er en skrøne, at Mac ikke får virus

Det er vigtigt, at det er gjort klart, at det er en skrøne, at en Mac ikke får virus. Der er rigtig mange, der tror, at det forholder sig på denne måde, men det er dog ikke tilfældet.

Netop derfor er der også god grund til at få installeret et antivirusprogram på din Mac. Dem kan du finde mange af, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om du kan finde et sådant program, der ser ud til at være tiltalende for netop dig.

Hvis du skal finde et sted til antivirus download, er det ikke svært, da det kan downloades mange steder. Det er dog meget vigtigt, at du er opmærksom på, at du skal vælge dit antivirusprogram med omhu.

Et antivirusprogram behøver ikke at koste penge

En stor del af dem, der ikke har et antivirusprogram på deres PC, har selv valgt ikke at have det. Dette kan der være flere årsager til, men det handler dog primært om, at de ikke ønsker at bruge penge på det.

Har du det også på denne måde? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at et antivirusprogram faktisk ikke behøver at koste penge. Derimod findes der op til flere programmer, der er ganske gratis at downloade.

Mange er godt klar over, at man kan finde gratis antivirusprogrammer, men de undlader at bruge dem, fordi de tror, at de ikke er værd at bruge. Det er dog ikke tilfældet, da mange af dem er rigtig gode.

Du løber en stor risiko uden et antivirusprogram

Hvis du ikke har et antivirusprogram installeret på din PC, løber du en stor risiko. Det gør sig gældende, uanset om den er drevet af Windows, Mac OS, Linux eller noget helt fjerde.

Der findes nemlig tusinde vira på nettet, du kan ende med at downloade, hvorefter de kan inficere din PC. Har du derimod et antivirusprogram installeret, er det ikke noget, du skal være bekymret for i samme grad.

Netop derfor bør du heller ikke tøve med at få installeret antivirus på din enhed. Det er selvfølgelig også tilfældet, selvom du har en Mac, og at du i lang tid har troet, at man ikke kan få virus på en Mac.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator