Kan man vaske sin bil lige så godt som på bilvask centre?

AfPiaKristensen

Kan man vaske sin bil lige så godt som på bilvask centre?

Vil man vaske sin bil, er det en god ide først at finde ud af hvor godt man kan gøre bilvasken selv inden man starter.

Er det nemlig en meget bedre bilvask man får  ud af at få den vasket hos professionelle i billcentre, så er det også det der er det bedste at gøre, men hvis man kan gøre det næsten lige så godt som dem, så er det ikke fordi det er en bedre løsning. Komplikationerne ved at gøre det hos andre er for det første den højere pris. Det koster nærmest ingenting at gøre brug af sæbevand derhjemme, men en det kan koster op i mod 1000 kr at få det gjort hos de professionelle bilværksteds rense virksomheder. En anden komplikation der findes ved at man gør brug af de her centre er at bilen skal afleveres. Bilen skal afleveres i et center hvor den kan vaskes, og det kan være mere problematisk for nogle, frem for over for andre. Bor man tæt på en person, hvorpå man kan få vasket, er det ikke noget problem, men der vil altid være nogle i Danmark, som bor længere væk.

En bilvask gjort derhjemme kræver lidt af hvert. Den kræver at man kan tage sig af bilens indvendige flader, lige så godt og pænt som de professionelle. Den kræver at man kan tage sig af bilens udvendige flader på samme måde som de professionelle

Hvad er sværest at gøre selv?

Det er sværest at lave den indvendige rens af bilen selv. Når det kommer til udvendige bilrens er det meget lige til. Her kræver det bare at man benytter sig af den varme klud, og sørger for at komme godt rundt om  bilen. For at fuldføre en god vask, så fungerer det på samme med biler, som med alle andre ting som man skal vaske. Man skal gøre brug af sæbe. Sæben er vigtig i forhold til at fjerne en masse snavs. Det kommer an på hvad det er man skal fjerne, men det meste snavs som biler udsættes for er noget som man selv kan fjerne.

En indvendig bilrens er noget sværere, fordi det er svært at rengøre fx. vis sæder. Et sæde har ikke godt af at få vand ned på sig. Det er også svært at fjerne specielt lugten fra disse sæder, og det er ikke noget man kan købe udstyr til selv at gøre.

Er man interesseret i at få en god indvendig bilvask, så er det altså en god ide hvis man benytter sig af de professionelle.

Man kan let benytte sig af Google til at finde ud af om det er en som ligger tæt på en. Yderligere, hvis det er regelmæssigt man har brug for indvendig eller for den sags skyld udvendige få et abonnement.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator