Sådan kan du blive lidt mere miljørigtig

AfPiaKristensen

Sådan kan du blive lidt mere miljørigtig

I en tid hvor vi sætter miljøet under pres i din globaliseret verden er det vigtigt, at vi som enkeltpersoner gør vores for, at vi kan gøre hele planeten en smule bedre. Og nogle gange så er det slet ikke fordi, at det kræver så meget. Der er nemlig nogle helt små tiltag som kan være med til, at man kan blive mere miljørigtig selv. Vi vil komme med små forskellige tiltag, som kan være med til at gøre noget i det lange løb, og her vil du finde ud af, at det faktisk ikke kræver det store for dig.

Køb dine t-shirts i kvalitet med planeten i tankerne

Det siger lidt sig selv, men det er faktisk noget, som man godt kan komme til at glemme. I dag lever vi en smid-væk kultur, hvor der er en tendens til, at hvis man bliver træt af noget, så smider man det væk. Det skulle vi gerne bort fra, for det er faktisk en kæmpe belastning for miljøet, specielt når vi kigger på vores tøj. Tekstilbranchen er en af de helt store syndere når det kommer til almindelig CO2 udledning, og derfor er der faktisk meget man kan gøre, når det kommer til dette.

Er du en af de mænd, som elsker at gå i helt klassiske basic t-shirts? Så gør dig selv den tjeneste, at køb nogle, som faktisk har en vis kvalitet. Qualitee er et godt bud på en dansk virksomhed, som gør en dyd ud af, at producerer høj kvalitets basic t-shirts til herre, som har fokus på miljøet. De har lagt deres produktion i Portugal, sådan at de sikrer, at de er et sted der er underlagt strenge krav om, hvordan en produktion skal være. At producere tøj indenfor EU er noget helt andet, end når man gør det uden for EU, da der er en masse krav man skal efterleve, når man er et europæisk land.

Plant en masse

I stedet for at man hjemme i haven bygger en masse forskellige ting, så plant noget levende. Så noget mere græs. Bidrag til at det hele bliver lidt grønnere. Har man ikke overskud eller tålmodighed til at vente på, at ens græsplæne skal vokse naturligt op, så kan man med fordel anlægge kunstgræs. På relativt kort tid vil man så kunne kigge ud på den fineste græsplæne, og samtidig være med til, at man skaber grobund for en masse liv. Det er vigtigt at vi bibeholder naturen, specielt nu hvor man ser at byggerier er stigende i Danmark. Vi kommer til at mangle grønne arealer, så derfor er det vigtigt, at vi selv er med til at bibeholde noget af det.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator