Sådan opretter du et ApS i Danmark

AfPiaKristensen

Sådan opretter du et ApS i Danmark

ApS, eller Anonimous Selskab, er den danske pendant til et selskab med begrænset ansvar. Et ApS tilbyder begrænset ansvar til sine aktionærer, hvilket betyder, at de ikke holdes personligt ansvarlige for selskabets gæld. Denne selskabstype er populær blandt små virksomheder og iværksættere i Danmark, fordi den er relativt nem og billig at oprette. I dette blogindlæg vil vi gå dig igennem processen med at opret ApS i Danmark.

 

 

Det første skridt i oprettelsen af et ApS er at oprette en stiftelsesoverenskomst. Dette dokument beskriver selskabets formål og aktionærernes roller. Når stiftelsesdokumentet er blevet oprettet, skal du udarbejde vedtægter. Vedtægterne definerer virksomhedens interne regler og bestemmelser.

 

Når stiftelsesdokumentet og vedtægterne er blevet udarbejdet, skal du registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen. For at gøre dette skal du indsende en række dokumenter, herunder stiftelsesdokumentet, vedtægterne og en kapitalgodkendelse. Når din virksomhed er registreret hos Erhvervsstyrelsen, får du et CVR-nr. (Det Centrale Virksomhedsregisternummer).

 

Det næste skridt i oprettelsen af dit ApS er at indbetale kapital til en NEM-konto. Minimumsbeløbet for indbetalt kapital for et ApS er 50.000 DKK (ca. 7.500 USD). Når kapitalen er blevet indbetalt på kontoen, skal du registrere dine reelle ejere hos Erhvervsstyrelsen. De reelle ejere er de personer, der ejer eller kontrollerer mere end 25 % af aktierne i selskabet.

 

Endelig skal du udarbejde en årsrapport for dit ApS. Denne rapport skal hvert år indsendes til Erhvervsstyrelsen. Den skal indeholde regnskaber samt oplysninger om ejerstrukturen og ledelsen af din virksomhed.

 

Konklusion

Det er relativt nemt og billigt at oprette et ApS i Danmark sammenlignet med andre typer virksomheder. Ved at følge de trin, der er beskrevet i dette blogindlæg, kan du få dit ApS op at køre på ingen tid.

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator