Ung forretningskvinde fortæller åbent om, hvordan det at omfavne sin indre kunstner kan lindre stress og gøre dig bedre i erhvervslivet

AfPiaKristensen

Ung forretningskvinde fortæller åbent om, hvordan det at omfavne sin indre kunstner kan lindre stress og gøre dig bedre i erhvervslivet

Corona-tiden har været hård for mange mennesker, og det kan være svært at finde fodfæste i en ny dagligdag, som vi alle har måtte leve med det sidste års tid. Julie Abelstedt er ung iværksætter, der selvom hun har fuld kontrol over sin egen dagligdag, har mærket det på egen krop. Her udtaler hun sig åbent om, hvad der hjælper hende til at lindre stress og performe bedre på jobbet.

 

”Taget i betragtning af sidste års Corona-nedlukninger er det måske en underdrivelse at sige, at det er stressende at leve i den moderne tid. Jeg har godt nok ikke selv børn, men ideen om at skulle balancere mellem arbejdslivet og privatlivet med børn under samme tag, samtidig med at der konstant ruller dommedagsnyheder og det vedvarende pres for at ‘have det hele’, må jeg indrømme, at det desværre er flertallet af mine nære veninder, der ikke har det helt nemt psykisk. Og at det desværre ofte er en af vores samtaleemner, når vi piger mødes—og jeg må da indrømme, at de dårlige tanker også kan være i overbalance hos mig selv.”

 

Forudsigeligt oplever arbejdende kvinder generelt højere stressniveauer end mænd. Ifølge Storbritanniens seneste HSE-undersøgelse er det ofte 50% højere, oftest fordi vi kvinder er mere tilbøjelige til at gøre mere ubetalt husligt arbejde, følelsesmæssigt og forædlermæssigt arbejde, mens de stadig arbejder lige så mange timer.

 

”Et af de mest presserende problemer jeg selv og mine veninder oplever, bortset fra de åbenlyse sundhedsrisici der kan være, er, at stress dræber kreativitet, hvilket resulterer i mindre tilfredshed, inspiration og produktivitet på arbejdet. Det fører igen ofte til mere stress og skaber en ond cirkel, der kan være vanskelig at bryde ud af.

 

Som selvstændig skal jeg balancere mellem karriere og privatliv. Og hvis der er noget, som sidste år har lært mig, er det vigtigheden af ​​selvpleje og dens direkte sammenhæng med min arbejdsindsats.”

 

INFO OM JULIE ABELSTEDT: Efter 7 år i smykkebranchen har kun 24-årige Julie solgt sine smykkedesigns til mere end 50 forskellige lande og blevet omtalt som den unge danske pige, der sælger sine smykker globalt. I dag driver Julie stadigvæk sin velkendte forretning og har netop fået et amerikansk investorvisum, der gør, at hun flytter til Florida om nogle måneder, da de amerikanske kunder trækker i hendes designs.

 

”Jeg stoler stærkt på kunst som et dagligt redskab til min egen mentale sundhed, fordi det giver et stabilt forløb for hele spektret af min følelser, når der er noget, som der nager mig eller ikke kan give mig indre ro. Når jeg sætter mig ned og maler videre på mit billede over Lombard Street i San Fransisco eller tegner smykkedesigns, er der intet andet, der florerer i mit hoved end lige præcis det, jeg er i gang med på papiret eller lærredet. Kreativ beskæftigelse er et af mine sunde håndteringsværktøjer, der bygger min evne til at håndtere livets stres eller angsttanker og får dem hen på et meget fastere fundament og en åben, nysgerrig tankegang i stedet.

 

Den positive indvirkning, som terapeutisk kunst har haft på mig selv, har jeg oplyst videre til folk omkring mig—især min kvindelige omgangskreds. Jeg har prøvet at inspirere mine veninder til at male, hækle, tegne, tage på lerværksted mm. For det er en aktiv mindfulness-praksis, der giver os mulighed for at tage tid væk fra en deadline-drevet verden.

Selvfølgelig ved mange af os, at frigørelse af plads i vores hektiske tidsplaner for lidt kreativitet ville være gavnligt, men i hvilket omfang dette faktisk kunne forbedre vores liv, tror jeg ofte bliver undervurderet.”

 

Jeg plejer at sige, at jeg maler hen over mine tanker, når folk spørg hvorfor, jeg er gået i gang med at male.

En Kombination af musik og male er en favorit kombination, for at få mig til at føle mig glad og få selvtillid.

Det første billede jeg malede, da jeg havde brug for at få mine tanker væk fra tabet af mine tre bedsteforældre, som jeg mistede på under 6 måneder.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator