Vær oplagt til jobsamtalen

AfPiaKristensen

Vær oplagt til jobsamtalen

Det er vigtigt, at man føler sig helt oplagt og klar, når man skal afsted til en jobsamtale. Det kan trods alt være, at man ender med at få dette fantastiske job, som man har gået og drømt om i så lang tid. Og det afhænger alt sammen af denne jobsamtale.

Læs med her for at få nogle gode råd til hvordan du kan føle dig bedre oplagt til samtalen og dermed forøge dine egne chancer for, at du faktisk får jobbet.

Øv dig på hvad du vil sige

Det er først og fremmest en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad det præcis er man gerne vil sige til denne jobsamtale og hvordan man gerne vil præsentere sig selv. Det er godt nok ikke en helt stor tale, som du skal ud og holde. Og det er derfor heller ikke på denne måde, du skal øve dig.

Men du kan alligevel godt øve dig på, hvad du vil svare på forskellige typer spørgsmål, som du regner med at der bliver stillet. Ofte ved man jo godt nogenlunde hvad det er der vil blive spurgt ind til, når man kommer ind til en jobsamtale. Disse spørgsmål kan du sidde og øve dig lidt på enten for dig selv eller sammen med en ven. Sådan en form for rollespil kan hjælpe dig med at føle dig mere oplagt og bedre mentalt forberedt på denne store og vigtige samtale.

Hvad siger vejrudsigten?

Det er også en meget god idé at tage et kig på, hvad vejrudsigten egentlig siger på dagen. Det handler jo om at vise sig fra sin bedste side, når man er til jobsamtale. Og så går det ikke at man dykker op og drypper ud over hele gulvet.

Det er også en god ide at investere i en god golf paraply i sort eller en anden afdæmpet farve, så du er helt sikker på, at du ikke ender med at blive drivvåd, før du når frem. Ofte er problemet at vinden er for stærk og ender med at ødelægge paraplyerne. Men en golf paraply i sort kan holde til de kraftige vinde.

Sæt ikke for meget pres på dig selv

Det handler også om ikke at sætte alt for meget pres på sig selv. Det kan være svært at lade være med, hvis man meget gerne vil have lige dette job. Men det er altså vigtigt at prøve at undgå så vidt muligt.

Hvis vi sætter alt for meget pres på os selv, så er det vi bliver for nervøse og for anspændte om hele situationen. Og det er ikke et godt signal at sende. Man skal helst gerne vise så meget selvtillid som overhovedet muligt, når man sidder inde til selve jobsamtalen.

Prøv at minde dig selv om at det trods alt ikke er verdens undergang hvis du ikke lige ender med at få et bestemt job. Det kan godt være, at du kommer til at ærgre dig en del. Men du finder nok hurtigt et andet job, som du bliver mindst lige så glad for.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator