Vagtplanlægning er vejen mod motiverede medarbejdere

AfPiaKristensen

Vagtplanlægning er vejen mod motiverede medarbejdere

Når man som virksomhedsejer står med ansvaret for at holde sine medarbejdere motiveret hver dag – så kan man hurtigt føle at tiden ikke er til andet. Derfor er det ofte et aspekt af ledelsen, som bliver tilsidesat, da mange mener, at der er vigtigere ting at tage sig til. Hvis man forestiller sig en restaurant, så kan man let forstå hvorfor en leder hellere vil sikre at kunderne er glade og maden forlader køkkenet i rette tid – end at tjeneren er motiveret hver morgen han står op og tager bilen mod arbejdet. Selvom det er let at forstå – så er det en farlig dans at begynde at tilsidesætte medarbejdernes motivation, da motivation kan have en direkte indflydelse på medarbejderfastholdelse, effektivitet og kundetilfredshed.

 

Der findes en lang række værktøjer, som gør det lettere for virksomhedsejere at motivere deres medarbejder, men i denne artikel, vil jeg gerne slå et slag for effektiv vagtplanlægning.

 

Den usynlige vagtplan

Som medarbejder fylder balancen mellem arbejde og fritid. Denne balance fungerer kun hvis, man som medarbejder har styr på de vagter, man har hver uge. Så hvordan gør man, så medarbejderen føler at der er styr på vagterne hver uge – kræver det faste vagter?

 

Nej. Faste vagter er helt sikkert en måde at imødekomme de krav en medarbejder sætter til virksomheden, for at kunne jonglere både job og familie. Det er dog ikke en nødvendighed, da man sagtens kan køre løse vagter, så længe man har det rette udstyr. Det rette udstyr beskriver jeg som værende usynligt. Usynligt fordi at medarbejderen ikke skal føle at vagtplanen er en opgave eller udfordring, men et dynamisk værktøj, som bare fungerer hver gang. Det er ligeledes en fordel den administrerende leder, da et dynamisk værktøj, vil kunne spare dig for en masse administrativ tid.

 

Måden du sikrer dig, at et vagtplanlægningssystem kommer til at passe ind i jeres virksomhed, er ret simpel. Det handler om at finde et værktøj, hvor der både er fokus på let og brugervenlige vagtplaner, vagtbytte og lønregistrering. Det er nemlig tre tidskrævende ting, som kan blive samlet ét sted og derved spare virksomheden for mange frustrerende timer – samt give medarbejderne en hurtig og let måde at få et overblik over deres arbejdsskema.

 

Så hvordan hjælper en god vagtplan til en motiveret medarbejder?

Det er ret simpel psykologi, men en medarbejder som ikke skal bekymre sig om det logistiske arbejde i en vagtplanlægning – er en medarbejder som kan fokusere på det han/hun er bedst til, sit job. Et vagtplanlægningssystem kan derfor ikke kun spare dig penge på den administrative tid, men også give dine medarbejdere glæde ved ikke at skulle bekymre sig. Det hjælper til medarbejdertrivsel, medarbejderfastholdelse og til sidst – kundetilfredshed.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator