Derfor skal medarbejderne på teambuilding langt væk fra kontoret

AfPiaKristensen

Derfor skal medarbejderne på teambuilding langt væk fra kontoret

Derfor skal medarbejderne på teambuilding langt væk fra kontoret

Virksomhederne i det danske og udenlandske landskab drager på teambuilding-ture som aldrig før. Holdånden skal styrkes på kontoret, så de ansatte glæder sig til arbejdsdagen.

En analogi, der ofte hives frem er soldaterne i krig. Disse kæmper sjældent grundet deres ideologiske overbevisninger eller deres vilje til kamp.

Soldaten kæmper for sine soldaterkammerater. På samme måde yder de ansatte en god indsats for de andre ansattes skyld, ikke nødvendigvis deres høje løn.

Oplev vandet med kollegerne

Hvor finder I den bedste teambuilding?

Teambuilding handler om at komme ud, hvor I ikke kan bunde. I skal ud af jeres komfortzone, bare en smule.

I det nye landskab tester kollegerne hinanden af og bliver klogere på sine egne og kollegernes fordele og ulemper. Hvor langt kan hun presset? Hvordan skal jeg læse de pressede signalerne på den specifikke kollega? Og hvordan arbejder jeg bedst sammen med den og den?

Det er sådanne og lignende spørgsmål, der besvares på en teambuilding-tur.

Selve placeringen kan tage sig meget forskelligt ud. Her skal du høre en anbefaling for en dykkertur med hele staben. Find udstyr hos ravfund.dk og kom afsted ud på vandet.

Et dyk kræver koncentration, kræver viljestyrke, kræver samarbejde og en hel masse tillid. De samme styrker, som jeg daglige arbejde kræver, hvorfor det er helt oplagt at tage på dykkertur sammen.

Desuden er dykkerturen en enestående oplevelse for jer, ikke bare som kolleger, men som mennesker. Livet under vandet vil forbløffe jer. De mange farverige planter, fisk, dyr og krabber. Livet under vandet er smule overvældende ved første øjekast, selv i danske farvande.

Man kan gå på stranden et helt liv uden at ane, hvilke vidundere der findes kun nogle meter fra dig.

Koordinér jeres samarbejde

Et dyk kræver koncentration. I skal kende hinandens styrker og svagheder for at opnå det ideelle dyk. Når en er utilpas, kommer en anden og hjælper osv.

De erfarne eller virkelig lærerige dykkere for lidt friere tøjler og kan vise vejen for de andre kolleger, præcis som på kontoret. I vil opleve, hvordan mønstrene fra arbejdspladsen følger med jer ud på dykkerturen.

Her bliver de små uenigheder mere tydelige. Her bliver jeres styrker mere tydelige. Her kan I udvikle på den holdånd, det samarbejde, I har sammen.

Underholdning for de vandforskrækkede

Ingen skal holdes udenfor. Hvis der er nogen, som virkelig ikke bryder som om vand og dykkerture, skal de mangle en invitation.

Der kan laves underholdning og teambuilding over land også. Afhængigt af hvor stor arbejdspladsen er, kan det laves specifikt til de mennesker, som bliver over vandet eller for hele gruppen før eller efter dykket.

Under dykket kan de vandforskrækkede sidde i båden og hjælpe med udstyr og forplejning. De kan sørge for, at resten af holdet får det bedste dyk, de overhovedet kan.

Det værste, der kunne ske er, at nogle føler sig overset. Kommer I tilbage fra en teambuilding-tur med sure miner, har den ikke ligefrem været succesfuld.

Sørg derfor altid for, at alle medarbejdere får mulighed for at blive inkluderet på turen.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator