Dit nye hjems gamle kloak

AfPiaKristensen

Dit nye hjems gamle kloak

Når du køber nyt hus, så kender du nok alt til, hvad en tilstandsrapport er, men hvis du er førstegangskøber, så lad mig forklare det. En tilstandsrapport er en gennemgang af dit kommende hus og dets fejl og mangler. Der er simpelthen en man ude på adressen og kigge hver en millimeter igennem for at finde alle de små fejl, vi selv overser, men selvom han er professionel, så er der ting, han ikke opdager.

En kloaks hemmeligheder
Den kære mand, der laver en tilstandsrapport til dig, kan finde rigtig mange ting, som skal forbedres eller udredes, men der er områder, hvor selv han ikke kan se, hvad der gemmer sig. Han kan sagtens tage et kig på alle dine rør og afløb og se, om de ser ud, som de skal, men han har ikke mulighed for at kigge dybere ned og se, hvad der gemmer sig i mørkets dybe og stille ro.

Problemet ved det er, at det er dig, der i sidste ende hænger på balladen, når du køber hus, og der er bøvl med kloakken under dig. Tilstandsrapporten siger ikke det store om det, så du er faktisk på egen hånd, hvad det her angår, og medmindre den tidligere ejer fik lavet en helt ny kloak, så kan du nok godt regne med, at den er noget gammel i det.

Hvad er der så at gøre? Ja, du må egentlig bare acceptere, at det er sådan dine vilkår er, og så få det bedste ud af det. Hvis der opstår en forstoppelse, så må du bare få den fjernet, enten ved egen hjælp eller ved hjælp af en fagmand. Kloakker og afløb er typisk gamle og slidte, og på ingen måde dimensioneret til det pres, de bliver udsat for i det 21. århundrede.

Til dig, der bor i Nordsjælland
Din kloaks tilstand kan være et problem for dig, uanset hvor i landet, du bor, men det bliver i hvert fald ikke bedre, hvis du er så heldig at bo i Nordsjælland. Der er så utroligt mange gamle og flotte huse i denne del af landet, og hvis du er en af de heldige, der bor i et af dem, så har du nok i særlig grad brug for noget slamsugning Nordsjælland.

Jo ældre et hus er, jo større chance er der for, at kloakken også er gammel, og du har ingen idé om, hvor mange ting, der kan blive fanget i sådan en igennem årene, og for at være helt ærlig, så har du heller ikke lyst til at tænke på det. Du skal derfor altid være ekstra opmærksom på forstoppelser eller andet, der kan kræve en professionel kloakmands hjælp, og tøv ikke med at kontakte ham, når uheldet opstår hos dig.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator