Effektiv vedligeholdelse af virksomheden afløb og kloakrør

AfPiaKristensen

Effektiv vedligeholdelse af virksomheden afløb og kloakrør

Som virksomhed kan det være en god ide at sørge for en jævnlig og effektiv vedligeholdelse af afløb og kloakrør. Dette gør sig gældende hvad enten virksomheden er beliggende i store eller små lokaler, eller om virksomheden ejer sine egner lokaler eller blot lejer lokalerne.

Tilstoppede afløb og kloakrør kan nemlig være årsag til dyre skader på inventar, og besværliggøre arbejdet i virksomheden. Læs med her for lidt tips og gode råd til hvad man selv kan gøre for at vedligeholde sine afløb og kloakrør, og hvad man kan og bør gøre i det tilfælde at uheldet alligevel skulle være ude.

Sådan vedligeholder du selv virksomhedens afløb

Det hele kan gøres så simpelt som at huske jævnligt at hælde et par liter kogende vand igennem afløbet. 1-2 gange om ugen bør være rigeligt, men i hvert fald som minimum et par gange om måneden. Ved at skylle afløb jævnligt med kogende vand som minimum et par gange om måneden, forebygger du tilstopninger ved at få skyllet ophobet fedt, og andet slim og slam væk fra afløbenes overflader, og undgår derved at der er en masse der sætter sig og stopper til. Kogende vand er en effektiv forebygger af tilstopninger på alle typer af afløb.

Som virksomhed vil der ofte være mulighed for at der kommer genstande og materialer ned i afløbene, som man normalt ikke ser i boliger og andre typer af private bygninger. Det gør sig især gældende hvis man er en industrivirksomhed. Her vil det være en rigtig god ide at holde for øje hvilke materialer man hælder i hvilke afløb, og være sikker på at man overholder eventuel lovgivning på området. Dette kunne eksempelvis gøre sig gældende med farlige kemikalier og giftstoffer eksempelvis.

Få professionel kloakservice

Allerede før uheldet er ude bør man overveje om man som virksomhed kunne have gavn af professionel kloakservice. På den måde er man sikret en ekstra effektiv kloakservice, hvor man sjældent vil opleve problemer. Er man en større virksomhed, der holder til i større bygninger, eller en industrivirksomhed der håndterer skadelige materialer i afløb og kloakrør, så kan der være ekstra god grund til at overveje at alliere sig med et firma der tilbyder kloakservice.

Men især når uheldet er ude bør man se på mulighederne for at få hjælp af professionel kloakservice. Mindre tilstopninger af afløb kan sagtens klares i virksomheden, men ved andre og sværere former for tilstopning og skader på kloakrør, så kan man næsten ikke undgå at måtte få hjælp af dem som besidder kompetencerne, og som ikke mindst har de redskaber der skal til for at komme tilstopninger og skader på kloakrør til livs.

Som et eksempel på en opgave hvor man uden tvivl må hente hjælp til kloakservice udefra, kan nævnes skader som brud på kloakrør. Her vil det være nødvendigt med en tv-inspektion for at finde frem til skaden, og andre redskaber som slamsuger og slamsugning kan være nødvendigt.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator