En professionel webdesigner er pengene værd

AfPiaKristensen

En professionel webdesigner er pengene værd

Du er ved at starte en virksomhed, og nu skal du bruge en hjemmeside – dit digitale udstillingsvindue. Du vil gerne spare på budgettet, og du vælger derfor at gøre det selv i stedet for at hyre en webdesigner til opgaven.

 

Du har ikke den store erfaring i at lave en hjemmeside, men hvor svært kan det være. Du har set en reklame fra Wix eller One, og de reklamerer jo med hvor nemt det er.

 

Efter en uges tid har du et nogenlunde brugbart resultat, som ryger ud på det store internet. Dog udebliver resultaterne. Der kommer ingen besøgende, du får ingen henvendelser, og du kan knap nok selv finde din hjemmeside.

 

Efter spørgsmål i diverse grupper på Facebook og efter søgning på Google, bliver du så småt opmærksom på begreberne SEO og UX. Du finder ud af at du nok har været for hurtig i beslutningen om at gøre det hele selv, for du får aldrig tid til at blive ekspert i begreberne – eller for den sags skyld tid til at gøre noget ved det.

 

 

En webdesigner laver mere end bare designet

 

I dag er det at lave en hjemmeside, langt mere kompliceret end for bare 10 år siden. En webdesigner skal ikke kun koncentrere sig om at lave et pænt design, for hjemmesiden skal også være responsiv og passe til alle typer skærme – fra mobiltelefoner til iPads og computerskærme.

 

Dernæst skal der være et ret stort fokus på SEO, for SEO er det der får din hjemmeside til at kravle op ad Googles rangstie, og ikke mindst det der gør, at du bliver fundet af potentielle kunder – og det er jo netop meningen med det hele.

 

En professionel webdesigner kender til alle disciplinerne og best practice – og ikke mindst gældende retningslinjer fra Google, så selv om det at spare som regel er en god idé, så kan det ikke betale sig, når man vil have en hjemmeside der skal være med til at genere ens indkomst. Investeringen – såfremt man finder den rigtige til opgaven, vil altid kunne svare sig – og så har man også én at ringe til, når noget ikke virker eller hvis man ønsker særlige funktioner.

 

 

 WordPress webdesign er det sikre valg

 

Der findes mange forskellige løsninger, når man skal vælge hvilken platform ens hjemmeside skal bygges på, men det sikre valg har i mange år været WordPress, og det vil det også være mange år frem.

 

Der er masser af muligheder for webdesign med WordPress, for der er udviklet 1000-vis af temaer/skabeloner og 10.000-vis af plugins, som giver en lang række muligheder. Ingen anden platform er i nærheden af at kunne levere det samme, og der bliver konstant udviklet nye ting til det.

 

Fordelen ved at vælge WordPress er, at stort set alle webdesignere kender platformen, og derfor er det nemt at få skiftet design og indhold. SEO-mæssigt er der også rigtig gode muligheder, og mange af de helt store virksomheder, har brugt WordPress gennem mange år. Derfor behøver man selvfølgelig ikke selv gøre det, men det vidner dog om kvaliteten.

 

 

 

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator