Hvad kan en havepumpe?

AfPiaKristensen

Hvad kan en havepumpe?

Det spørgsmål kan man svare todelt. Den kan spare penge for dig, og den kan gøre dine haveopgaver nemmere. Hvordan i alverden gør den så det, tænker du nok?

Når sommeren virkelig rammer, og din have og dine blomster begynder at kæmpe for livet, hvad gør den gængse dansker så? De fylder en kande med postevand, og bruger lang tid på at vande sine blomster. Haven er svær at hjælpe, og man beder derfor til vejret smider en dråbe eller to. Det kan man slippe for, hvis man investerer i en have pumpe.
Ikke mere dyrt postevand som bliver brugt til vanding af haver og blomster. Med en havepumpe kan man nemlig nemt transportere sit regnvand ud til de steder man skal bruge det, så man slipper for at fylde kander op igen og igen.

Hvordan virker en havepumpe?

En havepumpe har brug for simpel strømtilslutning, netop bare husets ”normale” strøm fra en stikkontakt. Motoren i en havepumpe sætter et hjul i bevægelse ved hjælp af dyser, som skaber et undertryk der sørger for, at der suges vand op.
Havepumper er specielt praktiske og effektive når vand skal flyttes halve store distancer, så hvis man har en større og mere krævende have, er det vigtigt at en havepumpe indgår i sit redskabs sortiment. På den måde bliver det så nemt og effektivt som muligt at holde græsplænen, planterne og blomsterne pæne.

Havepumper kan enten installeres fast eller bruges mobilt. Ikke nok med at de bruges til at transporterer brugsvand til grønne udeanlæg, via en vandslange så kan de også bruges til at fylde og dræne bassiner, damme og forrådstanke.
Som en ekstra bonus, skulle man have kælder, så kan en havepumpe også håndtere oversvømmede kældre fornuftigt og driftssikkert.

Spar penge med en havepumpe

Med en havepumpe har man bedre muligheder for at udnytte omliggende vand muligheder, så man ikke behøver bruge sit postevand. Uanset om det er regn-, kilde-, opsamlings- eller grundvand så sparer man hurtigt penge når man investerer i en god havepumpe.
Ikke nok med det, så er det også godt for miljøet at bruge andre vandkilder end sit postevand. Jo mere vand man kan genbruge, jo bedre.
Et udtryk mange også kender til som lyder ”tid er penge” er også relevant at have in mente. Med en havepumpe bliver vedligeholdelse af grønne udeanlæg mere effektivt og mindre tidsspildende. Det er jo en klar win-win situation, at investerer i en havepumpe, hvis man har grønne arealer der kræver noget arbejde.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator