Højteknologiske cykellygter

AfPiaKristensen

Højteknologiske cykellygter

Når sommeren er ved at gå på hæld, så betyder det at aftenerne bliver kortere, og dermed at du skal have lys på cyklen tidligere, og det forsætter helt til december at dagene bliver kortere, så vær ude i god tid og husk at have lys på cyklen, eller i hvert fald lygter med så du er klar.

Hvis du ikke har det med, og er uheldig at blive snuppet uden lys på, så koster det 700 kr., og det kan du trods alt købe mange cykellygter for, så det er i virkeligheden en rigtig god idé at være på forkant her.

Men du er heldig, for du lever i en tidsalder hvor du kan få lygter der er vildt smarte, det er ikke de gamle lygter der er helt firkantede og kræver beslag på styret, og er besværlige at montere.

Du kan vælge noget helt andet, du kan nemlig få lygter der kan genoplades, så du kan glemme alt om batterier, og magnetlygter der fungerer på en helt anden måde end de gamle.

Lad teknologien hjælpe dig med at få lys i mørket

Det du gerne vil, det er at overholde loven, og blive set i mørket, magnetlygterne monteres ved navene på dit hjul, og blinker mens du kører ved hjælp af magneter der sidder i egerne på hjulet, det gør at du ikke behøver at tænke ret meget over dine cykellygter, men kan køre når det passer dig.

Cykellygterne er normalt danskproducerede, nemme at montere, og er ikke bygget til at lyse hele vejen op, men nærmere at sikre at du kan blive set i mørket.

Der er stadig lygter der fungerer med batteri, eller med mulighed for genopladning, hvor det der udmærker dem er at de er stærkere end magnetlygter, og de sidder under normale omstændigheder i en anden placering på cyklen end magnetlygterne, nemlig på styret eller sadelpinden.

Hvis du satser på en fastmonteret lygte både for og bag, så skal du have en bagagebærer, som så bliver hjemsted for en fast lygte.

Vælg en kraftigere lygte hvis du er vant til at køre på længere strækninger hvor der ikke er gadebelysning, det gør at du både kan se vejen, og andre kan se du kommer, både forfra og bagfra, glem ikke at det er dig der har ansvaret for at holde dig selv oplyst, og hvis ulykken sker som følge af manglende lys, så kan det som regel ikke gøres om igen.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator