Hvad skal du være opmærksom på når du skal have nye virksomhedslokaler?

AfPiaKristensen

Hvad skal du være opmærksom på når du skal have nye virksomhedslokaler?

Er din virksomhed i god vækst og står du og skal vurdere om du skal have nye virksomhedslokaler, så får du her nogle fif til hvad du skal kigge efter.

Flyt, udvid eller renover?
Når du skal have nye virksomhedslokaler, har du forskellige muligheder. Du kan flytte din virksomhed til nye lokaler, du kan renovere der hvor virksomheden er nu eller du kan måske udvide eller bygge til. Ofte er valgene for dette baseret på den lokation virksomheden har og selvfølgelig de økonomiske omkostninger ved ændringerne. Midt på Sjælland i Ringsted finder du virksomheden Aqua Danmark. Dette er en virksomhed som over de sidste år har haft en enorm vækst, og den er et godt eksempel på, hvad du kan gøre når du skal have nye virksomhedslokaler.

Aqua Danmarks lokaler
Aqua Danmark lever hovedsageligt af at sælge blødgøringsanlæg til blødt vand, men de havde også en smuk badeværelsesudstilling. De lejede lokalerne og delte bygningen med en anden virksomhed. Uheldigvis opstod der brand i bygningen, som desværre blev så omfattende at den måtte rives ned. Dette har for Aqua Danmark betydet at de har måtte gå væk fra badværelsesudstillingen igen og finde nogle kontorlokaler de midlertidigt kunne være i og sælge deres blødgøringsanlæg fra. Men Aqua Danmark er ikke en virksomhed som går ned på serviceniveau og de ved at deres kunder, forhandlere og samarbejdspartnere skal kunne bydes velkommen i nogle gode lokaler som visualisere den kvalitet og det brand som de står for. Derfor har Aqua Danmark valgt at købe den gamle, brændte bygning og renovere den.

Hvordan får jeg råd til nye virksomhedslokaler?
Nye virksomhedslokaler kan være en stor udgift. Aqua Danmark har valgt at investere i nye lokaler dog med det forbehold at de skal leje noget af bygningen ud. På den måde kan de have deres egne lokaler, samt en lille indtjening, som kan være med til at gøre det muligt at skabe de lokaler de har behov for.

Hvad skal du være opmærksom på i nye virksomhedslokaler?
Når du skal vælge placering af din virksomhed, er det vigtigt at du tager højde for hvilken slags virksomhed du er. Har du brug for et stort lager, kontorlokaler eller en butik eller showroom? Derudover er der en række punkter som du altid skal se på når du flytter lokaler.
Hold øje med;

  • Lysindfaldet
  • Akustikken
  • Placering
  • Rumfordeling
  • Pladsen
  • Funktionen af dine lokaler

Enten skal disse krav være til stede når du flytter ind i de nye lokaler eller også skal det være muligt for dig at lave en investering og skabe dem. Hvis ikke dette kan lade sig gøre ville det måske være en ide blot at renovere de nuværende lokaler og få dette til at fungere.

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator