Hvordan moderne teknologi bliver mere og mere klimavenligt

AfPiaKristensen

Hvordan moderne teknologi bliver mere og mere klimavenligt

Moderne teknologi kritiseres ofte for ikke at tænke så meget på miljøet. Dette bliver typisk nævnt i forbindelse med energiforbruget. Hvis vi tænker på noget teknologi, der er blevet meget kritiseret, så er det selvfølgelig blockchain.

Blockchain er en stor opfindelse, og det har allerede hjulpet mange mennesker med at få adgang til en række ydelser, som de ellers ikke ville have. Problemet med blockchain er dog bare, hvis vi tager bitcoin som eksempel, at det bruger rigtig meget strøm. På verdensplan har man en masse computere stående, som man bruger til at udregne meget komplicerede regnestykker for at skabe flere bitcoins. Disse står tændt hele tiden, og der kommer hele tiden flere computere på dette netværk.

Har man fulgt med i nyhederne omkring bitcoin, så har der længe været snak om at sænke dette energiforbrug. Problemet er bare, at aktørerne ikke kan blive enige om, at dette skal ske. Derfor er det heller ikke sket, og det ser heller ikke ud til at ske i den umiddelbare fremtid. Heldigvis er der dog en anden kryptovaluta, der ser på tingene på en helt anden måde, og den har fundet en løsning på problemet.

Lad os introducere dig for Ether, som er en kryptovaluta på blockchainen Ethereum. Denne er blevet meget populær i løbet af de sidste par år, hvor den har opnået en andenplads – kun overgået af bitcoin. Mange tror, at Ether en dag vil overgå bitcoin, men det er ikke denne artikels formål at diskutere dette.

Folkene bag Ether har fundet en løsning, der gør, at man kan sænke strømforbruget så meget, at man nærmest ikke kan sige, at det er et problem længere. Dette er en meget positiv udvikling, og løsningen er meget smart. Lad os forklare, hvordan de har løst problemet.

Som nævnt i starten af denne artikel, så bruger bitcoin og mange andre valutaer et system, hvor man har computere, der udregner en masse forskellige ting. Ether har haft det samme system, men nu har de skiftet til noget, der hedder Proof of Stake. Det gamle system hedder Proof of Work. Systemet gør, at det nu er muligt at “stake” sin kryptovaluta og tjene penge på det. Det fungerer på den måde, at man låser sine Ether i et stykke tid, hvor man bruger dem som en form for garanti for at man validerer de rigtige transaktioner. For normale brugere er det meget nemt at komme i gang med staking, fordi al infrastruktur allerede er opsat af mange virksomheder, og det handler bare om at komme i gang, hvis man ejer Ether og vil have “renter” af det.

Overgangen er i gang lige nu, og det har allerede haft en meget positiv effekt på både kursen på Ether og strømforbruget for denne kryptovaluta.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator