Antallet af online butikker er eksploderet

AfPiaKristensen

Antallet af online butikker er eksploderet

Corona pandemien

I mange år fremad, vil vi huske 2020 som det år hvor Corona pandemien ændrede alting. Alle traditionelle fysiske butikker blev beordret lukket. Dørene skulle lukkes – og dermed et farvel til de fysiske kunder. De sultne kunder fandt hurtigt ud af at de skulle bestille deres vare online. Mange af de virksomheder som ikke kunne følge med i omstillingen, er nu gået konkurs. Til gengæld er det gået rigtigt godt for de virksomheder som havde en online tilstedeværelse i forvejen. Den enes død den andens brød – de gode gamle ordsprog giver stadig god mening her. Vi så hvordan nemlig.com fik flere kunder end nogensinde før og næsten ikke kunne følge med på efterspørgslen af dagligvarer.

Få måneder gav 7 års vækst på antallet af online virksomheder

Væksten på dette område er eksploderet. Man mener, at man på ganske få måneder fik så mange nye virksomheder online, som der ellers ville være kommet online i løbet af 7 år under normale omstændigheder. Handel på internettet er med andre ord accelereret 7 år frem.

Utraditionelle brancher er kommet online

Flere og flere butikker er kommet online under Corona pandemien. Man kan her særligt bemærke virksomheder som normalt ikke har haft en online tilstedeværelse. Vi kan nu handle mad fra gourmet restauranter hjemme fra stuen og får det hele leveret. Antik butikker er også kommet online og her har kunderne ellers være vant til at kunne stå med en Blå Blomst tallerken eller en Musselmalet kaffekop i hånden for at tjekke kvaliteten.

Handel trygt

I takt med, at virksomhederne er kommet online, så er de ”dårlige” virksomheder også kommet online. Så vær særlig opmærksom på virksomhedens handelsbetingelser. Se evt. også om virksomheden er e-mærket inden du handler – på den måde er du sikret en ekstra køberbeskyttelse.

Hvad er det næste?

Facebook, Google og mange andre virksomheder forsøger lige nu at skabe det nye internet. Et såkaldt Metavers. Et metavers er en virtuel 3D verden som du kan bevæge dig rundt i hjemme fra stuen. Du bliver for eksempel udstyret med virtual reality briller og måske et sæt haptiske handsker eller en trædemølle du kan bevæge dig rundt på. Dette for at kunne gå, se og føle genstande i den virtuelle 3D verden.

Metaverset er inspireret af fremtidsromaner, computerspil f.eks. World of Warcraft hvor man allerede i dag styrer en avatar eller karakter i en verden med mange andre spillere.

Forretning i metaverset

Konceptet afføder helt sikkert nye spændende handelsmuligheder – og mon ikke også, at dem der først er til stede på disse medier, vil sætte sig hård på markedet. Forstil dig, at du går ind i en 3D virtuel butik og handler dine varer fremover. En meget spændende udvikling som mest af alt minder en om en sci-fi film.

 

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator