Hvorfor er det vigtigt at sikre dine mails med NemID?

AfPiaKristensen

Hvorfor er det vigtigt at sikre dine mails med NemID?

Dette indhold er sponsoreret.

I en tid, hvor størstedelen af vores kommunikation foregår på nettet, er det vigtigt at kunne kommunikere sikkert. Dette gælder især, hvis man skal sende personfølsomme eller fortrolige informationer – både som privat og som virksomhed. Her er det nyttigt at bruge NemID til at sende sikker mail.

Personfølsomme informationer kan være alt fra CPR-numre til politiske holdninger eller omtale af fx alkoholproblemer. NemID sikker mail kan indeholde alle disse ting uden at risikere opsnapning af information.

Sender du en almindelig e-mail svarer det til at kommunikere ved at skrive alle dine personfølsomme data ned på et stykke papir og sende det med posten. Her kan alle, lige fra postomdeleren til modtageren, læse det, du har skrevet på papiret. Sender du i stedet sikker mail med NemID, kan du forestille dig, at dit stykke papir med alle de personfølsomme data puttes i en konvolut, der kræver en helt bestemt nøgle at låse op. Din intenderede modtager er den eneste, der besidder denne nøgle, og derved undgår du, at postomdeleren læser med i jeres kommunikation.

NemID sikker mail kræver kun, at du har tilknyttet en offentlig digital signatur til dit NemID, og at det program, du bruger til at sende mails, understøtter NemID signatur. Visse firmaer specialiserer sig i at hjælpe med at opsætte sikker mail med fx NemID.

NemID som signering af mails

NemID sikker mail giver dig mulighed for at vælge mellem to muligheder for at sende sikker mail. Du kan vælge at kryptere din mail, og du kan vælge at signere din mail. Signering med NemID fungerer som en måde for modtageren at verificere, at det er dig, der har sendt e-mailen, og ikke en anden, der udgiver sig for at være dig.

Her skal man dog være opmærksom på, at selve signeringen ikke sikrer din mail. Det er udelukkende en måde for modtageren at sikre sig, at mailen ikke er spam eller et forsøg på at hacke eller introducere virus til dig. Andre folk kan stadig få adgang til mailens indhold og derved læse indholdet.

Kryptering af mails ved hjælp af NemID

Den anden måde at sende sikker mail på via NemID er ved at kryptere indholdet. Så sikrer man sig, at udefrakommende ikke kan få adgang til de informationer, du sender i dine mails. Kryptering med NemID kræver, at du installerer et gratis program på din computer. Når dette er installeret, kan du efterfølgende sende mails gratis og sikkert til dine modtagere uden at frygte, at informationer bliver opsnappet af udefrakommende, der ikke skal have adgang til mailen.

Du kan med fordel benytte dig af både kryptering og signering via NemID, så din modtager både ved, at mailen stammer fra dig og ikke en bedrager, og at mailen ikke er blevet læst af andre på vejen.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator