Sådan forsikrer du dine ting uden at overforsikre

AfPiaKristensen

Sådan forsikrer du dine ting uden at overforsikre

Vi vil alle sammen gerne være godt forsikret. For hvis uheldet først er ude, er det surt at stå med en forsikring, der pludselig ikke dækker nok. Eller opdage at man slet ikke havde en forsikring til at starte med. Så lad os slå det fast – du skal som minimum have en indbo- og en ulykkesforsikring. Så burde du kunne klare dig igennem livet uden at blive ruineret på et tidspunkt.

Men når det så er sagt, så kan du faktisk også komme til at overforsikre dig og betale langt mere, end din forsikring egentlig er værd. Læs med her for at finde ud af, hvordan du sikrer dig en god og billig indboforsikring uden samtidig at overforsikre dig.

Har du egentlig brug for den rejseforsikring?

Det er måske lidt sent at påpege nu, men har du overhovedet brugt din rejseforsikring de sidste to år? I mange indboforsikringer tilkøber man ekstra gode rejseforsikringer med for eksempel afbudsforsikring. Men har det strengt taget været nødvendigt de sidste to år?

Nu er det måske på tide at kigge lidt frem i tiden. Planlægger du en større rejse nu, eller kan du nøjes med den billigste rejseforsikring? Mange forsikringsselskaber har en udvidet rejseforsikring, som dækker længere tid og i hele verden. Men rejser du højst afsted på weekendophold i Europa, så er en helt basal rejseforsikring langt rigeligt.

En ting du dog skal være opmærksom på, er om din forsikring dækker noget som helst corona-relateret. Corona er generelt den største trussel mod vores rejser for tiden, så en forsikring der ikke dækker i denne forbindelse, kan næsten være lige meget.

Hvor høj er din selvrisiko?

Hvis du finder en billig indboforsikring, som er lidt for billig, kan du risikere at du dermed også har en urealistisk høj selvrisiko. Og hvad nytter en cykelforsikring, hvis du alligevel selv skal betale det meste af cyklens pris, hvis den skulle blive stjålet? Og det samme gælder for din telefon.

Så har du tilkøbt en udvidet dækning af en af delene, så tjek om det egentlig er det værd. Skulle du i stedet hellere spare de ekstra penge, og så købe en ny telefon eller cykel, skulle uheldet være ude?

Også på rejsen kan du risikere en høj selvrisiko, for eksempel hvis din bagage forsvinder eller bliver stjålet. Generelt er det i øvrigt også vigtigt at tjekke reglerne for hvor godt og hvordan din bagage, cykel og telefon skal være beskyttet, før forsikringen dækker.

Er det billigere at skifte forsikring?

En sidste ting du kan gøre, for at sikre dig en billig indboforsikring, er at tjekke, om du kunne få den endnu billigere et andet sted. Der findes flere sider, hvor du kan få tilbud fra tre forsikringer tilsendt. Det er en god måde at sammenligne de forskellige og sikre, at du ikke har den allerdyreste forsikring på markedet.

Men husk – billig indboforsikring er ikke nødvendigvis lig med god forsikring. Det er altid godt at overveje pris og kvalitet, inden du beslutter dig for dit nye forsikringsselskab.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator