Spar penge ved at tage din bil til serviceeftersyn

AfPiaKristensen

Spar penge ved at tage din bil til serviceeftersyn

Som bekendt er det nemmere at forebygge end at helbrede. Det gælder også, når det kommer til din bil. Derfor kan du ofte spare penge, hvis du husker at tage din bil til løbende serviceeftersyn. På den måde kan eventuelle skader nemlig blive taget i opløbet. Det kan spare dig for større reparationer eller i værste fald en skrotning.

Hvis du gerne vil have din bil til serviceeftersyn, skal du finde et godt og kompetent serviceværksted.

Hvornår er det tid til et serviceeftersyn?

Der er ikke nogen faste regler for, hvornår du bør give din bil et serviceeftersyn. I stedet afhænger det af, hvor gammel din bil er, og hvor mange kilometer den har kørt.

Hvis du har en gammel bil, bør du derfor sende den oftere til service på et autoværksted. Hvis du i stedet har en splinterny bil, kan den godt vente længere tid.

Ligesådan har antal kørte kilometer også indflydelse på, hvor ofte du bør sende din bil afsted til service på autoværksted. Hvis din bil har kørt mange kilometer, skal den oftere afsted end hvis du næsten aldrig anvender den.

Hvis du tror, at der er noget galt med din bil

Hvis du synes, at din bil ikke virker, eller lyder, som den plejer, bør du altid sende den på autoværksted. Først og fremmest kan det være, at der er kommet en skade, der forhindrer dig i at køre forsvarligt. Det kan også være, at der er sket en mindre skade, som er langt billigere at reparere så tidligt i forløbet.

Derfor er der altså ingen grund til at udsætte et serviceeftersyn på et autoværksted, når du mistænker, at der er noget galt med din bil.

Hvad omfatter et serviceeftersyn på et autoværksted?

Når du tager din bil med til serviceeftersyn på et autoværksted, vil en lang række punkter blive gennemgået. Gennemgangen har til formål at sikre, at din bil fungerer optimalt.

Blandt andet bliver bilens bremser undersøgt. Herunder bliver der også undersøgt, om bremserne har nok bremsevæske.

Det bliver også kontrolleret, at der er nok kølervæske i din køler.

Din bils undervogn vil også blive kontrolleret, ligesom bilens styretøj også bliver tjekket. Derudover bliver din bils udstødning og dens gearkasse også undersøgt.

Hvis du har aircondition i din bil, vil den også blive undersøgt. Det vil bilens brændstoffilter også blive. Hvis der er nødvendigt, vil bilens pollenfilter også blive udskiftet.

Derudover er der også langt flere ting, der bliver gennemgået. Det giver dig en bil, der fungerer optimalt, når du forlader autoværkstedet.

 

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator