Tips og sparring til iværksættere og selvstændige

AfPiaKristensen

Tips og sparring til iværksættere og selvstændige

Når man er selvstændig eller iværksætter er der oftest mange bolde man skal have i luften. Man skal ligeledes have mange forskellige kasketter på for at sikre, at sin virksomhed drifter upåklageligt. Dog findes der ikke en præcis opskrift på mange af de udfordringer som selvstændige og iværksætter står over for. Nogle af udfordringerne kan være valg af økonomisystem, udarbejdelse af forretningsplan eller hvordan man få en professionel hjemmeside til billige penge. Alt dette forsøger Erhvervsfronten på at besvare på kategorisiden iværksætter.

At være iværksætter er en livsstil

Lad os få en ting på det rene; At være iværksætter er ikke ensbetydende med, at man bruger 70 timer om ugen og dedikerer hele sit liv til sin forretning. Det er helt op til den enkelte selvstændige at vurdere, hvor meget tid man ønsker at bruge på sin virksomhed. Der er nogle som vælger at arbejde 70 timer om ugen, og der er andre der nøjes med at arbejde 20 timer om ugen. Netop disse fordomme omkring iværksættere er også noget, som Erhvervsfronten forsøger at belyse i diverse artikler.

Endvidere er stress også et undervurderet begreb i iværksætterlivet, da det for mange selvstændige er sværere at erkende, at man har stress da hele virksomheden afhænger af sig selv. Hvis man ikke formår at tjene penge ind til virksomheden som selvstændig, har man ikke noget grundlag for at betale løn til sig selv, og netop dette pres kan medføre stress.

Mange iværksættere mangler netværk

I den danske iværksætterkultur er der en tendens til, at mange vælger at fokusere mest på forretning, og glemmer at sparre med andre ligesindede iværksættere. Netop sparring mellem iværksættere er undervurderet, da det for langt de fleste vil være sundt at drøfte diverse frustrationer med ligesindede iværksættere og måske endda inden for samme branche. Som selvstændig bør man ikke anse andre selvstændige inden for samme branche som konkurrenter, men mere kollegaer.

Nogle selvstændige erhvervsdrivende har ensomme arbejdsdage hvor hovedet er dybt begravet i arbejde, og det kan være svært at opretholde fokus og motivation hvis dagene ligner hinanden til forveksling. Derfor anbefales det, at man skaber et netværk som man kan spare med enten online eller fysisk.

Læs om iværksætteri på Erhvervsfronten.dk

Erhvervsfronten er et dansk erhvervsmedie hvor du bl.a. kan læse artikler om iværksætteri. Du kan finde relevante guides til selvstændige, og øge din viden med en liste af relevante podcasts omhandlende livet som selvstændig. Du kan ligeledes finde svar på mere tekniske spørgsmål, såsom reglerne for erhvervsforsikring, og hvordan du kan finde den rette revisor til din virksomhed.

Ydermere udgives der også artikler om forretningsmodeller. Du kan sågar finde gratis skabeloner på nogle artikler, som handler om diverse forretningsmodeller. Disse skabeloner kan du udfylde til din virksomhed.

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator