Epoxygulve vinder frem i kontorlandskaberne

AfPiaKristensen

Epoxygulve vinder frem i kontorlandskaberne

Epoxygulve vinder frem i kontorlandskaberne

Dette indhold er sponsoreret.

Der er i de senere år kommet et stort fokus på kontorlandskaberne, og hvordan man skaber et miljø, som både medarbejdere og forskellige besøgende trives i og inspireres af. Gulvet er måske ikke det første, man tænker på, når man hører ordene trivsel på arbejdspladsen, men ikke desto mindre så betyder gulvet utroligt meget for et kontorlandskabs overordnede indtryk og atmosfære.

Kontorets gulve sætter desuden store krav i forhold til rengøring og slid, som man må tage med i overvejelserne, når man skal anlægge nyt eller renovere gammelt gulv. Det gælder om at finde en løsning mellem det funktionelle og det æstetiske.

Kontorer kræver slidstærke gulve

Det er indlysende, at kontorer kræver et gulv, der er slidstærkt nok til ikke at vise tegn på ødelæggelser efter hundredvis af kontormedarbejdere og gæsters fødder har slæbt over gulvene år ud og år ind. Når man leder efter spændende gulve til kontor, handler det i første omgang om at finde noget, der kan holde i lang tid. Ønsker man gulve i utraditionelle og markante farver, gælder det også om at finde et gulv, der kan holde farven og ikke falmer med tiden.

Her brillierer især epoxygulve og det lidt mindre mundrette polyurethangulve, som begge er syntetiske former for gulve. Begge typer af gulve er ekstremt nemme at anlægge og har utallige muligheder i forhold til farve.

Det er især blevet populært med epoxygulve, der efterligner den klassiske rå newyorker-betonstil, men også farvede løsninger i fx mørkegrøn eller dæmpet rød vinder frem. Derudover kan man med fordel lade gulvet være i en neutral hvid, grå eller sort tone, så fx farverige møbler kan komme til sin ret uden at forstyrre for meget.

Gulvets indvirkning på kontorets miljø

Det gælder nemlig som med alt andet at vurdere gulvet i forhold til resten af kontoret. Et skriggult gulv vil for mange medarbejdere ikke signalere noget godt og kan derfor have en negativ effekt på kontorets trivsel. Vælger man derimod farver og materialer, der går godt i spænd med resten af kontorets indretning, er man nærmest garanteret et kontormiljø, som fremmer effektivitet og velvære på arbejdspladsen.

Derudover kan man med fordel vælge en gulvtype som polyurethangulve, også kaldet for PU-gulve, der tilmed kan belægges med et lyddæmpende lag. Dette kan have store effekter på kontorets indemiljø og være med til at sænke lydniveauet på kontoret markant. På den lange bane kan dette, sammen med andre tiltag, skabe et behageligt indeklima, som ens medarbejdere vil sætte stor pris på. Væk er de rungende ekkoer af klikkende hæle.

Polyurethangulve er desuden både vandtætte og ekstremt nemme at gøre rene. Kombineret med deres slidstyrke giver det et gulv, der er skabt til kontorer, lagre og offentlige institutioner, som har fokus på effektivitet og velvære.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator