Optimer dine ansattes arbejdsglæde

AfPiaKristensen

Optimer dine ansattes arbejdsglæde

Optimer dine ansattes arbejdsglæde

Dette indhold er sponsoreret.

Ønsker man glade og effektive ansatte, der bliver hængende på arbejdspladsen i mange år, handler det om at gøre arbejdspladsen til et attraktivt sted at være. Det skal være et sted, hvor man ser frem til at komme, og hvor man ikke føler sig begrænset. I dag handler optimeringen af arbejdsglæde især om at fokusere på sine ansattes behov. Hvad har de brug for i en travl hverdag for at gøre deres liv lidt nemmere eller lidt sjovere?

Gode arbejdsforhold giver glade og effektive ansatte, og i virkeligheden behøver man ikke at bygge det største og mest moderne træningslokale til sine ansatte. Nogle gange kan det lige så vel handle om de små ting som gratis frugt eller god kaffe på maskinen.

Understøt dine ansattes gode vaner

Netop gratis frugt er en god måde at skabe et godt arbejdsmiljø for dine ansatte på. Det er blevet utroligt populært med firmafrugt til virksomheder, fordi en sådan ordning understøtter de ansattes gode vaner. I stedet for at ty til chokolade eller andre små usunde snacks, giver man med en frugtordning sine ansatte et sundt og mere mættende alternativ.

Ordninger om firmafrugt kommer i mange udformninger, men fælles for dem alle er, at man vælger størrelsen på sin frugtkasse, der ofte leveres to gange om ugen, så der altid er frugt. Derudover kan man også ved mange firmaer tilvælge andre snacks såsom gulerødder, nødder og muffins med frugt. Det giver en god variation og sikrer, at der er noget til alle medarbejderne.

Frugtkassers indhold er ofte meget varieret og indeholder ofte mindst 3-5 forskellige typer af frugt. Præcist hvilke stykker frugt, der kommer med i ens kasse, afhænger af sæsonen og firmaernes sammensætning. Derfor tilføjes der også lidt variation i ens hverdag, og man kan på den måde måske opdage helt nye favoritter.

Hvad siger en frugtordning om din arbejdsplads?

I forbindelse med fødevarestyrelsens kampagne om seks stykker frugt om dagen er mange virksomheder begyndt at inkorporere frugt i deres budgetter. Det er gået op for folk, at sunde alternativer giver sundere ansatte, som i sidste ende også arbejder mere effektivt. En frugtordning bliver derved en måde at vise, at firmaet passer på sine medarbejdere.

Derfor kan en god frugtordning til virksomheder også let kombineres med adgang til et træningslokale, hvor medarbejderne efter endt arbejde kan pleje sig selv. Endnu et forslag for at sikre medarbejdernes trivsel kunne selvfølgelig også være en fast massør tilknyttet arbejdspladsen.

Et træningslokale og en massør er dog væsentligt dyrere løsninger end en god frugtkurv. Et varieret udvalg af gratis frugt er i sig selv en god måde at vise medarbejderne, at arbejdspladsen værdsætter dem og deres arbejde. Det er en lille ting, men det gør meget. En arbejdsplads uden sådanne ordninger kan nemt komme til at virke nærig overfor dens ansatte.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator