Er din virksomheds data i sikrehænder?

AfPiaKristensen

Er din virksomheds data i sikrehænder?

Mange arbejdsprocesser og funktioner er hos mange virksomheder i dag blevet digitaliseret. Softwareløsninger, online værktøjer og tjenester har givet os nye muligheder, for at udføre vores arbejde som aldrig før. Ved hjælp af online platform kan vi hente data, berige løsninger og træffe mere informeret valg.

Men med en større digital omstilling medfølger der nye udfordringer, der stiger i takt med den øgede digitalisering.

Kendte trusler slår hårdere

Selvom digitaliseringen har været et påskønnet fokus i mange virksomheder og organisationer, kommer det ikke uden mulige problematikker.

Der findes i dag et hav af muligheder, når det drejer sig om brugen af IT-tjenester, værktøjer og løsninger. De fleste af de anvendte løsninger kommer fra tredjeparts virksomheder, hvor løsningernes sikkerhed og funktionalitet har svingende kvaliteter.

For eksempel, det kan være at I bruger en digital løsning til at hente forretningskristiske data om kunder fra relevante platforme. Gemmer I ikke dataene lokalt ned, kan de ende med at gå tabt, hvis løsningen får uventede store tekniske problemer.

Nedsat funktioner, ikke det største problem

Selvom nedsat eller pludselig manglende funktionalitet kan have en stor betydning for din virksomheds drift, er det ikke det største problem, som du skal være opmærksom på.

I mange tilfælde bliver tekniske problemer oftest løst hos IT leverandøren, men en anden meget problematisk udfordring der i de seneste par årtier har været med til at lave mange overskrifter, er cyberangreb og hacking.

Mange virksomheders interne IT-sikkerhed, såvel som eksterne leverandørers er ikke altid opdateret eller modstandsdygtigt nok overfor diverse cybertrusler. Der er findes her utallige eksempler, hvor ondsindede cyber aktører, der har hacket sig ind på en virksomhedsdatabase, hvorefter de har komprimeret forretningskristiske data.

Lokal sikring er ikke nok

Et særligt problem her er ransomware, som er en softwarevirus, der går ind og indespærre adgangen til ens arbejdscomputer eller adgang til vigtige digitale arbejdsprocesser og løsninger. I værste tilfælde kan det også indebærer at alt indholdet på computeren bliver slettet.

Dette betyder at du kommer til at miste alt dit data og arbejde, hvis du ikke har fået det gemt andre steder end lokalt.

En løsning til dette problem er udover at få installeret rigtige antivirus programmer og IT-sikkerheds protokoller, er at få lavet en IT backup af din virksomheds IT-infrastruktur og setup. På den måde kan I stå mere sikkert, samt undgå at vanskelighederne bliver til større og gruelige konsekvenser.

Det kan her anbefales at få lavet backups, som I opbevarer og administrerer lokalt, men også eksternt ved hjælp af en IT-sikkerheds samarbejdspartner. I kan på den måde minimere risikoerne, skulle der opstå uventede problemer, der lammer eller ødelægger jeres lokale IT-miljø og infrastruktur. I sådan et tilfælde, vil I kunne gendanne jeres systemer og data, hvis jeres lokale backups skulle blive offer for et angreb eller lignende.

 

 

 

 

 

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator