Har I styr på enhederne på din arbejdsplads?

AfPiaKristensen

Har I styr på enhederne på din arbejdsplads?

Hverdagen i dag er mere mobil og omskiftelig end aldrig før. Virksomheder og medarbejdere bruger en del forskellige enheder og tjenester til udførelsen af deres arbejde. Computere, smartphones og digitale tjenester er blevet til en almen integreret del i mange arbejdsprocesser.

Adgangen til blandt andet digitale tjenester, mailsystemer, dokumenthåndterings løsninger, data og informationer er blevet en nødvendighed, uanset hvor i verden man befinder sig. Den øget digitalisering har medvirket til at mange af disse tjenester og systemer er blev omdannet til cloudbaserede løsninger.

Men et stigende antal cloudløsninger og enheder kan hurtigt udsætte sikkerheden for fare, samt belaste overblikket over de brugte tjenester.

Intune, et moderne var på et moderne problem

Manglende adgang til tjenester, enheder og services kan hurtigt gå hen og vokse sig til store problemer for enhver virksomhed og organisation. Det kan medvirke til langsommere arbejdsgange, manglende adgang til forretningskritisk data, nedsat eller helt fjerne effektiviteten. Alle disse problematikker rammer og forkrøbler i sidste ende arbejdspladsens bundlinje og funktion.

Intune er en løsning til at imødekomme sådan et problem. Det er en cloud-baseret tjeneste, der hjælper virksomheder og organisationer med administrationen af deres enheder. Intune sikrer effektiv og pålidelig administration af både Windows-computere, smartphones og tablets der benytter iOS og/eller Android styresystemer.

Herudover kan Intune også anvendes til at udrulle og installere software, apps og forøge sikkerheden på pågældende enheder. Herudover kan brugere af Intune sydligere styre adgangen til mailsystemer, hvor den kan tilpasses, således at tjenesten kun kan tilgås fra sikkerheds godkendte enheder. På den måde minimeres og elimineres risikoerne for indtræden fra uvedkommende aktører, der prøver at infiltrere virksomhedens forretningskristiske aktiver.

Success forudsætter krav

Det kan være udfordrende at vedligeholde hele virksomhedens adgang ved hjælp af kun et værktøj. For at opnå den mest optimale kontrol, kan I gøre brug af en række cloudbaserede værktøjer fra eksempelvis Microsoft, der har udviklet blandt AutoPilot, Cloud Configuration manager, Endpoint manager Configuration Manager og Office 365. Ved at bruge en større række tjenester, der kan integreres i et effektivt sammenspil, kan I forbedre administrationen af tjenester og enheder

Men for at opnå den optimale effekt og dermed resultat, kræver det yderligere at de forskellige tjenester bliver undersøgt og medarbejdere oplært i brugen af disse. Det er dog langt fra alle virksomheder der har tiden, resurserne eller de nødvendige tekniske kompetencer og kunnen.

I sådan et tilfælde kan det være meget strategisk at hente professionel hjælp ude fra. På den måde kan I hurtigere få overblikket tilbage og styr på administrationen. Der findes her en række forskellige udbydere der tilbyder løsninger indenfor modern workplace og lignende. Det kan her anbefales at undersøge de forskellige leverandører, for hvilke løsninger og i hvilket omfang de tilbyder dem.

 

 

 

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator