Fra Magento til WordPress: En businesscase

AfPiaKristensen

Fra Magento til WordPress: En businesscase

Skal man i dag have en webshop skal man finde ud af hvilket system man ønsker at benytte, hvert system har sine fordele og sine ulemper. Det mest benyttede på det danske marked er Woocommerce med shopify på en anden plads, længere ned af ranglisten ses Magento, Drupal og andre e-Commerce platforme.

Hvis man er endt på en forkert platform skal man kigger sig om efter et alternativ, hvis det altså kan betale sig. Det kan være at ens webshop starter et sted men efter nogle år skal kunne noget andet end det ens nuværende platform tilbyder, netop den historie og de ændringer har den danske e-handels side Gastroudstyr.dk være igennem, Gastroudstyr.dk sælger til dagligt storkøkken udstyr til sine mange B2B kunder.

I 2011 startede gastroudstyr.dk sin rejse på nettet og allerede fra starten blev det fast lagt at den rigtige vej frem var systemet Magento. Magento har igennem de sidste år haft en stor udvikling og er gået fra en dissideret version 1 til version 2. I dette skifte syntes ejerne af gastroudstyr.dk ikke at det rigtige valg var mangen to mere og kontakte flere udviklere for at finde den nye platform som passede bedst til jeres nuværende setup. Her faldt valget på Woocommerce som er et modul udviklet til den meget populære WordPress platform.

Igennem længere snakke med bureauer og deres kompetencer inden for WordPress endte de i firmaet med at vælge et mindre firma fra Roskilde: Tinybird som skal udvikle den nye webshop for dem.

Grunden til at de ville væk fra Magento er at systemet dels var for dyrt at udvikle til men også for låst, med WordPress løsningen kunne de skabe de sider de altid havde drømt om, men aldrig kunne få lavet i Magento.

De forventer at den nye version af webshoppen vil åbne engang i september, imens er deres ”gamle” version stadig online, de har nemlig for travlt til at kunne acceptere nogen form for nedetid.

Efter siden kommer online er planen de vil teste og give et testpanel ind for at se hvor de skal optimere på siden, en ting er at designe siden efter alle de forskrevne regler, noget andet er når de rigtige brugere arbejder med siden.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator