Invester i en blæstkøler til din restaurant.

AfPiaKristensen

Invester i en blæstkøler til din restaurant.

Der er større og større opmærksomhed på korrekt nedkøling af fødevarer i de her tider, og det skyldtes da man ved at nedkøle færdiglavet mad korrekt har mulighed for at nedsætte bakterievæksten betydelig.

Dette sker ved at man enten nedkøler eller nedfryser den varme færdiglavet med hurtigere end hvis man bare først lod den køle af på et bord og så i køleskabet. Ofte kan en blæstkøler (maskinen som har til formål at køle/fryse ned) køle på under 2 timer, sådan der opstår minimal bakterie vækst.

Skal jeg bruge en blæstkøler i min butik?

Har du en butik som laver noget om mandagen for at servere det om tirsdagen eller måske fryser det ned og skal sælge det på et senere tidspunkt er en blæstkøler det rigtige for dig.

En typisk case kunne være en indisk takeaway, hvor man lavede store portioner af f.eks. Tikke Marsala, som man så frøs ned for at kunne varme op igen når kunderne bestilte en ret eller 2.

På den måde kan du lave stører portioner af gangen men også have en længere holdbarhed på dit produkt, og vigtigst: holde dit produkt frisk og lækkert længere.

En blæstkøler fås enten i en fryse eller køleversion, og ofte kan fryse versionen også køle, sådan du har 2 i 1 maskiner ved at købe en blæstfryser.

Hvad skal jeg vide før jeg køber en blæstkøler?

Du skal naturligvis se om maskinen passer til dit behov, og her snakker vi dens størrelse. Ofte kommer disse kølere med plads til 5-6-7-10 Gastrobakker eller bagebakker alt efter størrelse. De helt store modeller kræver 16 amp, og de små 220v som vi kender det fra normal husholdning.

Så skal man checke af maskinen kan være i køkkenet, kommer ind af døren og sikre dig at den ikke står klods op af andet varmt udstyr, sådan blæstfryseren kan trække vejret.

Som med alt andet, så får man hvad man betaler for og dette er ikke en undtagelse, der findes billige blæstkølere fra Tefcold eller ECOFROST, og så de dyre fra f.eks. Zanussi. Storkøkkenmarkedet er er så konkurrence præget at ingen kan sælge dig noget til overpris, da alle checke hinandens priser og har også prisgaranti. Et af de firmaer der blandt andet sælger de her blæstkølere er danske karmacool.dk, og du kan se deres udvalg her.

Skal du have en god kvalitet til billige penge skal du overveje en blæstkøler fra ECOFROST, og vil du have det bedste på markedet skal du have en Zanussi.

Du skal nok også væbne dig med tålmodighed, fordi det er ikke altid der er blæstkølere på lager, så forvent 4-5 ugers levering, derfor er det en fordel at være ude i god tid når du skal have en ny eller opgradere din gamle blæstkøler.

 

 

 

 

 


Om forfatteren

PiaKristensen administrator