IP-telefoni i din browser

AfPiaKristensen

IP-telefoni i din browser

Har du familie og venner i udlandet? Eller arbejder du i en virksomhed hvor du ofte skal foretage opkald til personer i udlandet? Så er IP-telefoni via din browser en rigtig god løsning, da det er langt billigere end via din smartphone. Opkaldene vil stadig foregå via internettet – den store forskel ligger i, at du ikke er nødt til at købe og oprette et abonnement specielt til udlandsopkald. Så det eneste du skal bruge, er noget du nok har i forvejen, nemlig din internetforbindelse. Du skal nemlig heller ikke ud at købe noget bestemt hardware, udover en bærbar eller telefon med internetforbindelse. Det vil sige, at du ikke ender med en hel masse utilsigtede udgifter.

Hvad er IP-telefoni?

Hvis du er i tvivl om, hvad IP-telefoni egentlig indebærer, så fortvivl ikke. Det er ret simpelt at forstå. Det er i store træk bare telefoni via din internetforbindelse, som du både kan bruge til at ringe til fastnet og mobiltelefoner. Det fungerer desuden som almindelig fastnettelefoni som du kender det. Det eneste der skal være styr på, for at kunne foretage et sådant opkald, er at man selvfølgelig skal have en hurtig og stabil internetforbindelse. Ellers kan man opleve at den man ringer op, falder ud, eller at du ikke rigtig kan høre hvad de siger.

Fordelene ved IP-telefoni

Med muligheden for at ringe op ved hjælp af din internetforbindelse, behøver du heller ikke at bruge penge på fastnettelefoner, hvis du nu ejer en lille virksomhed. Så på den måde sparer du unødvendige udgifter væk. Det vil sige at du i det lange løb også slipper for at der skal rodes med en masse ledninger eller at telefonerne måske ikke virker. Dig og dine medarbejdere skal blot bruge en stabil internetforbindelse, en bærbar eller mobiltelefon med internetadgang og et headset, og så er I i gang. Desuden kan det næsten ikke blive nemmere at foretage opkald på tværs af landegrænser, når du gør brug af teknologien på denne måde, og du slipper for de uventede udgifter der kan komme hvis du for eksempel foretog et sådan opkald med almindelig telefoni.

Hvordan fungerer det rent teknisk?

Teknologien bag IP-telefoni forkortes VoIP, og det står for ”Voice over IP”. Det fungerer ved, at små pakker af data der indeholder en masse information sendes over nettet, hver gang nogle foretager et opkald ved hjælp af IP-telefoni.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator