Vælg stilsikkert når det kommer til dine sko – prøv Air Force 1

AfPiaKristensen

Vælg stilsikkert når det kommer til dine sko – prøv Air Force 1

Når snakken falder på skomode, er det ikke til at komme uden om den gigantiske sneakers-familie, der rammer så godt som alle kundesegmenter med design og prislejer til enhver smag og pengepung. Således gør sneakers sig både som modeikon, samlerobjekt sportssko samt blot en almindelig hverdagssko.

Med dine sneakers kan du faktisk mere eller mindre fortælle omgivelserne en ting eller to om dig selv. Du kan finde design i alle retninger, og derfor er sneakers for mange en mulighed for at sende et signal om, hvilket stil man har.

Dertil kommer den høje komfort, som man generelt finders ved sneakers. Mere hos nogle, end hos andre, naturligvis. Men den gode komfort gør altså også sneakers til et oplagt valg for dig, der har en nogenlunde aktiv hverdag, hvor du måske går mange meter på jobbet. Eller måske sidder du på et kontor, hvor klimaet undertiden bliver lummert, og dine fødder har brug for at kunne ånde. Også her er mange sneakers et godt valg.

Alle kender selvfølgelig til brandet Nike, og de fleste ved også, at de har satset stort på sneakers-markedet lige siden det så dagens lys. Ja, man kan roligt sige, at Nike har været definerende for, hvordan sneakers er kommet til at se ud den dag i dag.

Særligt med deres Nike Air Force 1-kollektion, som blevet til i starten af 1980’erne, har de om nogen sat standarderne, som alle de andre udvikler sneakers efter.

Air Force 1 er et navn, der naturligvis bærer en reference til den amerikanske præsidents fly, som bringer ham rundt i hele verden. Om det var målet at skoenes ejermænd skulle kunne flyve når de iførte sig Air Force 1-skoene, er svært at forestille sig, men om ikke andet, blev skoen faktisk udviklet til de amerikanske basketball-stjerner.

Den karakteristiske tykke sål gjorde, at spillerne lige fik en ekstra centimeter eller to i højden, og derudover gav sålen selvfølgelig også en langt bedre komfort end konkurrerende sko på daværende tidspunkt.

Sålen er stadig kendetegnende hos nutiden Air Force 1-sko, og komforten er heller ikke blevet ringere siden, tværtimod. Den tykke sål rummer den teknologi, der kendes Nike Air. Den består af en luftpude, omgivet af en stærk membran, der altså sørger for en rigtig god stødabsorbering, samtidigt med, at vægten på skoen holdes nede.

Når det kommer til designet, kan du også roligt give dig i kast med at kigge rundt på de mange forskellige modeller. Spændvidden er nemlig så bred som man nærmest kan forestille sig. Alle farver er i spil, og der er så godt som et par Air Force 1-sko til enhver smag. Skal det være helt enkelt kan du sågar vælge de helt hvide Air Force 1.

Om forfatteren

PiaKristensen administrator