Tech fører os sammen: Sport på storskærme er et hit i Århus

AfPiaKristensen

Tech fører os sammen: Sport på storskærme er et hit i Århus

I sommeren 2021 er der masser af sport i tv. Især EM i fodbold har for alvor øget behovet for at være fælles om en begivenhed og se livefoldbold på storskærme. Selvom COVID-19 har gjort sit til, at man ikke må forsamles i større mængder, er der alligevel godt gang i storskærmene i Århus. Ikke kun under EM i fodbold, men generelt. Om det er behovet for at samles med andre eller blot få en anden oplevelse af en fodboldkamp på en storskærm vides ikke, men en ting er tydeligt, og det er, at der er rift om pladserne hos de steder, som har storskærme, herunder byens mange barer.

 

Sport, øl og mad hænger sammen

Det sociale ved at se en kamp eller Tour de France på storskærm er en vigtig faktor, som man på ingen måde må undervurdere. I Aarhus er der de senere år kommet en del gastropubber, hvor der serveres mad til øllet og ikke mindst kampene. I den her restaurant guide til Aarhus finder du et overblik over, hvem der serverer mad på barerne. Men også andre steder, hvor der er storskærme til særlige lejligheder, herunder Salling ROOFTOP.

 

 

Storskærme i det fri

Der er flere tidspunkter, hvor der er stillet storskærme op udendørs, som for eksempel på havnen, byens torve eller i de større parker. Det er til de lidt større sportsbegivenheder, da det koster en del at leje og opstille skærme i den størrelse. Men ikke desto mindre sker det af og til i Smilets by. Her samles til tider over 10.000 gæster om en fælles oplevelse i form af en fodboldkamp. Typisk. Her kan man købe drikkevarer eller selv medbringe dem. Det kommer helt an på, hvem der er arrangør. Typisk er der også flere af byens burgerjoints, som har stillet boder op og sælger burgere. Det er ligesom en tradition i Aarhus, at man skal have en god burger til en fodboldkamp. Dog gælder den traditionelle stadionplatte stadigvæk, hvis det er hjemmekampe, hvor AGF spiller. I den her burgerguide finder du et detaljeret overblik over, hvem der laver en burger i Aarhus.

 

 

 

Både med og uden siddepladser

Hvis man vælger at se en kamp på storskærm på en af Aarhus’ mange barer, så kan man både sidde ved borde eller stå op og se kampen eller kampene. Flere steder kan man faktisk reservere bord og plads, hvilket gør, man ikke behøver komme flere timer før for at få en plads. De store kampe er yderst populære at se, og der kan være rift om pladserne. Flere af de store steder har barer, hvor man kan stå op og se kampen.

 

 

 

 

 

 

 

Om forfatteren

PiaKristensen administrator